Skip navigation
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 11:40

ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lemonato kotopoulo syntages

 

Η συνταγή για Λεμονάτα Μπούτια Κοτόπουλο μπορεί να φαντάζει κλασσική, όμως αν ακολουθήσετε τις οδηγίες για το μαγείρεμα του στο Barbecue στην μαντεμένια κατσαρόλα Dutch Oven, θα εκπλαγείτε με την υπέροχη γεύση στο κοτόπουλο αλλά και την θεϊκή απαλή σάλτσα.

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

 

ΥΛΙΚΑ 

  • Κοτόπουλο μπούτι ή στήθος 4-5 τμχ (αν επιθυμούμε την διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα ζητάω τα μπούτια άνευ οστού) 
  • ChickenRub
  • 30γρ Ελαιόλαδο ή βούτυρο  
  • 1-2 τμχ Σκελίδες σκόρδου 
  • 100γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 5-6 κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 
  • 100ml  Κρασί λευκό ξηρό 
  • Ξύσμα λεμόνι από 1/2 λεμόνι
  • 50 ml ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο λεμονάτοΧυμό λεμόνι
  • 250 ml  Ζωμός κότας 
  • 250 ml  Κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.γλυκου Μπούκοβο 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλτε το Dutch Oven σε προθερμασμένη σχάρα στους 240-280C περίπου.  
  • Αφήστε να κάψει πολύ καλά και ρίξτε το ελαιόλαδο ή βούτυρο.  
  • Ρίχνουμε τα κοτόπουλα αφού πρώτα τα καρυκεύσουμε με το chicken rub και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αν έχουμε πέτσα θα την κρατήσουμε από επάνω κατά την διάρκεια του μαγειρέματος για να παραμείνει τραγανή. 
  • Αφού δώσουμε χρώμα αφαιρούμε από το Dutch oven και τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμόνι. Σωτάρουμε για 3-5 λεπτά. 
  • Τοποθετούμε τα κοτόπουλα πίσω και σβήνουμε με κρασί. Αφου εξατμιστεί η μισή ποσότητα τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Κλείνουμε με καπάκι και στη συνέχεια κλείνουμε και την σχάρα. 
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια την ένταση της φωτιάς και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει τους 75C (περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος)  

 

Σερβίρουμε με το Dutch oven και γαρνίρουμε με λίγο μαιντανό, θυμάρι και ψημένα λεμόνια. 

Αν θέλουμε η σάλτσα μας να βγει πιο δεμένη μπορούμε στην πρώτη φάση να αλευρώσουμε ελαφρώς τα κοτόπουλα.  

 

 

 

Διαβάστηκε 1888 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 13:25
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « VEGGIE BOWL & TAHINI DRESSING T-BONE STEAK ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ »