Skip navigation
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 10:01

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ PAELIA

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
κλασσική-paella κλασσική-paella κλασσική-paella

paella classic blog post 2

Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή παέγια για τον Αγιο Βαλεντίνο και δημιουργήστε αξέχαστες γευστικές στιγμές! Αυτή η εκπληκτική συνταγή παέγια θα σας ταξιδέψει σε μια γευστική εμπειρία χωρίς προηγούμενο!

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ Ρύζι με παέγια
  • 300ml Ζωμός κότας
  • 1τμχ Λουκάνικο πικάντικο
  • 15 τμχ Γαρίδες
  • 1 σακουλάκι Μύδια ψίχα
  • Σαφράν
  • 1τμχ Κρεμμύδι λευκό
  • 1τμχ Κόκκινη Πιπεριά
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 1τμχ Ώριμη ντομάτα
  • 1 ματσάκι Μαιντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Μαύρο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς σας στους 230c και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Αφού η ψησταριά φτάσει στην μέγιστη θερμοκρασία τοποθετείστε πάνω στη σχάρα το ταψί με διάτρητη σχάρα και περιμένετε να ζεσταθεί. 
  • Παράλληλα ψιλοκόψτε με το μαχαίρι γενικής χρήσης σε μια επιφάνεια κοπής το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και στη συνέχεια τα ρίχνεται στο ταψί για να τα τσιγαρίσετε όλα μαζί. Αφού ψιλοκόψετε το λουκάνικο ζαράκια, προσθέστε το στο τηγάνι και τσιγαρίστε το μαζί με τα λαχανικά ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να βγάλει τα λιπαρά του.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε το ρύζι και το αφήστε το μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα.

  • Αφού το ρύζι μαγειρεύεται με τα υπόλοιπα υλικά, ρίξτε τον ζωμό (στον οποίο έχετε εξ αρχής προσθέσει το σαφράν). Αλατοπιπερώστε και κλείστε το καπάκι της ψησταριάς αφήνοντάς την παέγια να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμη πρέπει να ελέγξετε ότι έχει δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα στον πάτο του σκεύους.
  • Στο μίσο χρόνο μαγειρέματος, προσθέστε και τα θαλασσινά.
  • Όταν η παέγια είναι έτοιμη για σερβίρισμα, περιχύστε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ρομαντικό δείπνο  !!  

Διαβάστηκε 340 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 13:39