Skip navigation
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024 16:28

Pizza Margherita

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ODC BLOG pizza margherita

Η Pizza Margherita είναι μια απλή, αλλά αξεπέραστα γευστική ιταλική πίτσα. Με βασιλικό, φρέσκια μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας, αυτή η συνταγή αναδεικνύει τα αυθεντικά υλικά της Ιταλίας. Απογειώστε την αγαπημένη σε όλους κλασσική πίτσα, ψήνωντάς την σε ψησταριά υγραερίου για την πιο τραγανή ζύμη που έχετε δοκιμάσει!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ASCONA 570 G ALL BLACK
Πέτρα Πίτσας
Φτυάρι για πίτσα
Κόφτης για πίτσα

ΥΛΙΚΑ

6 Ντομάτες μέτριες, κομμένες σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κιλό ζύμη πίτσας
8 κομματάκια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε τη ψησταριά στην υψηλότερη θερμοκρασία, τοποθετώντας τη χοάνη σε θέση έμμεσου ψησίματος.Αφήστε τη σχάρα να προθερμανθεί για περίπου 15-20 λεπτά. Αν έχετε πέτρα για πίτσα, τοποθετήστε τη πάνω στη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
  • Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μισά φύλλα βασιλικού σε ένα βάζο του μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε μια ελαφρώς χοντρή σάλτσα
  • Στραγγίστε τα σε ένα μπολ για να φύγει το περιττό υγρό. Έπειτα, μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήστε τη στην άκρη.
  • Σκίστε δύο φύλλα μαγειρικής λαδόκολλας από ένα ρολό. Δουλεύοντας με ένα φύλλο τη φορά, βρέξτε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας και απλώστε από πάνω το ζυμάρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Πασπαλίστε τα χέρια σας ελαφρά με αλεύρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη ελαφρώς πασπαλισμένο με αλεύρι για να σας βοηθήσει να πετύχετε πιο λεπτή κρούστα.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μέρος της ζύμης.
  • Απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από την πρώτη πίτσα. Τοποθετήστε τις μισές φέτες μοτσαρέλας από πάνω, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε ελαφρά με τη μισή παρμεζάνα.
  • Ψήστε την πίτσα για περίπου 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά, διατηρώντας το καπάκι της ψησταριάς κλειστό. Αυτό διασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο και ιδανικό αποτέλεσμα.
  • Αφαιρέστε τη πίτσα από τη σχάρα με το φτυάρι για πίτσα. Αφήστε τη πέτρα πίτσας μέσα στη σχάρα του γκριλ. Πασπαλίστε την πίτσα με 1/4 φλιτζάνι από τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και Μερικές νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Κόψτε με το κόφτη για πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Ψήστε την υπόλοιπη πίτσα με τον ίδιο τρόπο. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, αφήστε τη πέτρα πίτσας να κρυώσει για αρκετές ώρες.
  • Extra Tip: Για να αφαιρέσετε το λίπος από τη πέτρα της πίτσας, πασπαλίστε το με καλαμποκάλευρο και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Βουρτσίστε το καλαμποκάλευρο που απορροφά το λάδι το πρωί.
Διαβάστηκε 67 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024 17:59
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Double Burger Με Cheddar American Style Πορκέτα »