Η κλασική πορκέτα είναι ένα αργοψημένο ιταλικό ρολό χοιρινού κρέατος, γεμιστό με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Είναι ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση και ζουμερή υφή. Η τέλεια συνταγή για το φετινό γιορτινό τραπέζι!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Davos 570G
Λαβίδα
Πινέλο
Θερμόμετρο Gourmet Check Pro
ΥΛΙΚΑ
1.500 πανσέτα χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ. Σκόρδο αποξηραμένο
2Κ.σ. Rub της αρεσκείας μας
3 κ.σ BBQ sauce
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. Hoisin sauce
2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. Κόλιανδρο ξερό
Αλάτι και πιπέρι
10-15 φέτες καπνιστό μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε την πανσέτα μας και βάζουμε όλα τα υλικά!
- Μαρινάρουμε καλά το κρέας μας με την βοήθεια ενός πινέλου και στην συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα το bacon.
- Ρολάρουμε την πανσέτα και με την βοήθεια ενός σπάγκου μαγειρικής την δένουμε σε 4-5 σημεία σφιχτά!
- Έχουμε προθερμάνει την ψησταριά μας στους 300 βαθμούς και τοποθετούμε το κρέας μας.
- Ψήνουμε για 6-7 λεπτά με κλειστό καπάκι. Γυρνάμε πλευρά και συνεχίζουμε για άλλο τόσο πάντα σε δυνατή φωτιά! Γυρίζουμε μια ακόμη φορά για άλλα 6-7 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στο τέρμα κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε για 1 ώρα.
- Γυρνάμε πλευρά και την αφήνουμε ακόμη μια ώρα.
- Τοποθετούμε θερμόμετρο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια κόβουμε ωραίες ροδέλες!