Μαγειρέψτε την Ribeye σας με την μέθοδο Reverse Sear για να έχετε υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό και το πιο εκλεκτό ζουμερό αποτέλεσμα στο εσωτερικό. Συνοδέψτε το steak σας με ψητά λαχανικά υπέροχα μαγειρεμένα στην σχάρα σας.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 2 τεμ Ribeye περίπου 300γρ έκαστο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λαχανικά της επιλογής μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε Καρότο, Παστινάκι, Σπαρράγια)
- 3-4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι για τα λαχανικά
- 1 κ.γλυκού μέλι ή και λιγότερο αναλόγως πως μας αρέσουν.
- Μαϊντανός
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/361-ribeye-steak-me-psita-laxanika#sigProId9ba971f06f
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/361-ribeye-steak-me-psita-laxanika#sigProId9ba971f06f
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα ribeye και τα καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι.
- Αν έχουμε χρόνο καλό θα ήταν να αλατίσουμε τα ribeye μας 12-24 ώρες πριν. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνουμε μόνο πιπέρι πριν το ψήσιμο.
- Ρυθμίζουμε την ψησταριά στους 120Cκαι τοποθετούμε τα ribeyeσε έμμεση φωτιά. Μάθετε περισσότερα για το άμεσο και έμεσο ψήσιμο στην ψησταριά.
- Τοποθετούμε την ακίδα του θερμομέτρου στο πιο χοντρό σημείο και στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τα Ribeye 5 βαθμούς πριν την θερμοκρασία που θέλουμε να επιτύχουμε. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε τα Ribeye μας τελική θερμοκρασία αυτή των 60Cάρα στο πρώτο στάδιο του μαγειρέματος θα το αφαιρέσουμε στους 55C. Συμβουλευτείτε τον οδηγό για τον μετρήτη θερμοκρασίας πυρήνα , για το τέλειο αποτέλεσμα στην μπριζόλα σας.
- Αυτή η διαδικασία αναλόγως του πάχους και τη θερμοκρασία που θέλουμε μπορεί να πάρει από 30 εως 50 λεπτά. Όσο ψήνεται μπορούμε να ξεκινήσουμε με τα λαχανικά.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε τεμάχια 5εκ (όπως στη φωτογραφία) και τα βάζουμε μέσα σε μια μπασίνα μαζί με το θυμάρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. (Τα αφήνουμε στην άκρη να τα ψήσουμε μαζί με τα Ribeye)
- Από την στιγμή που πιάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε τα Ribeyeαπό την σχάρα και δυναμώνουμε την φωτιά στο μέγιστο.
- Τοποθετούμε τα ribeyeσε άμεση φωτιά. Θα πρέπει πριν την γυρίσουμε να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι επιτύχαμε και τις αντιδράσεις Maillard που δίνουν όλη τη γεύση στο κρέας μας.
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και αφαιρούμε από την σχάρα. (Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι πολύ γρήγορη για να μην χάσουμε την τελικό μας στόχο στη θερμοκρασία. Για αυτό και έχουμε βάλει την σχάρα στην μέγιστη δύναμη)
- Αφήνουμε τα ribeye να ξεκουραστούν. Μέχρι τότε κατεβάζουμε ελαφρώς την φωτιά και βάζουμε τα λαχανικά σε άμεσο ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (περίπου 5-10 λεπτά ανάλογα με τα λαχανικά που επιλέξαμε) αφού ψηθούν τα βάζουμε πάλι σε ένα μπόλ ρίχνουμε ελάχιστο μέλι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με καλή παρέα !!