Με αυτή τη συνταγή, η πλούσια κληρονομιά της κορεατικής κουζίνας συναντά το σαγηνευτικό βασίλειο των ζουμερών, λαχταριστών μπέργκερ. Προετοιμάσου για μια έκρηξη γεύσεων καθώς θα βουτάμε στο βασίλειο του κορεατικού BBQ Burger, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό πάντρεμα ανατολικών και δυτικών γαστρονομικών απολαύσεων
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 4 τμχ Μπιφτέκι μοσχαρίσια
- 4 φέτες πολύ λεπτοκομμένες Πανσέτα χοιρινή
- 1 μικρό βάζο Kimchi
- 1 βαζάκι Μαγιονέζα
- 4 τμχ Τσένταρ σε φέτες
- 4 τμχ Ψωμάκια για burger
Υλικά για την ΒΒQ Glaze:
- 350 ml νερό κρύο
- 250 ml sprite
- 175 ml ζάχαρη
- 125 ml ΜΑΥΡΗ ζάχαρη (dark brown sugar) όχι καστανή
- 60 ml soy sauce
- 15 ml sesame oil dark (Asian style)
- 500 ml gochujang
- 15 ml ρυζόξιδο
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/402-korean-bbq-burger#sigProIdfe6ca7cde2
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/402-korean-bbq-burger#sigProIdfe6ca7cde2
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά του glaze να βράσουν σε ένα μαντεμένιο βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλείφουμε με το πινέλο το glaze στις πανσέτες και τις ψήνουμε στην σχάρα. Αφου ψηθούν τις ψηλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα περνάμε το kimchi λίγο από την σχάρα, το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και το αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στη μαντεμένια σχάρα και ψήνουμε γυρνώντας τα συνεχώς με τη λαβίδα. Σε κάθε γύρισμα δεν παραλείπουμε να τα αλείψουμε με το glaze.
- Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με τη σπάτουλα από την σχάρα. Έπειτα αλείφουμε με μαγιονέζα τα ψωμάκια όπου έχουμε ψήσει στην σχάρα, βάζουμε το μπιφτέκι, το τυρί και από πάνω την ψιλοκομμένη πανσέτα με λίγο extra glaze.
Καλή σας όρεξη