Aκολουθήστε τα βήματα για αυτή τη νόστιμη συνταγή και φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά Bacon Chesseburger μαγειρεμένο στην ψησταριά, που θα σας καταπλήξει ευχάριστα.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 4 τμχ Brioche Buns
- 8 φέτες Cheddar
- 20-30 ml BBQSauceσε κάθε burger
- 20-30γρ Iceberg Ψιλοκομμένο σε κάθε μπέργκερ
- 4-8 φέτες Ντομάτα
- 8 τμχ φέτες Bacon
- 800γρ Βοδινό Κιμά από Στήθος 40%, σπάλα 40%, σιδηρόδρομο 20%
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την σάλτσα
- Μαγιονέζα 100 ml
- Μουστάρδα 50 ml
- Κέτσαπ 25 ml
- Πίκλα αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια 1τμχ
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/362-bbq-recipe-bacon-cheeseburger#sigProIdfb0931c7d4
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/362-bbq-recipe-bacon-cheeseburger#sigProIdfb0931c7d4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τον κιμά ζητήστε από τον Κρεοπώλη σας τα εξής: να πάρει όσο ποιο λιπαρό ζώο μπορεί καθώς ένα καλό burger έχει αρκετό λίπος και να το περάσει το μίγμα μια φορά από μαχαίρι με διάμετρο 4χιλ. Μην το ζυμώσετε σχεδόν καθόλου απλά ανακατέψτε μια δυο φορές έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Όσο περισσότερο δουλεύεις τον κιμά τόσο ποιο σφιχτός θα βγει στο τέλος. Ζυγίστε μπάλες των 200γρ και φορμάρετε στην πρέσα για burger της outdoorchef.
- Για τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε τα burger μας απλά ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, την κέτσαπ και τις πίκλες!
- Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία (250-280) και σε αμεσο ψήσιμο. Μάθετε περισσότερα για το άμεσο και έμεσο ψήσιμο στην ψησταριά. Ακουμπήστε στο ποιο ζεστό σημείο της σχάρας τα burger αφού πρώτα τα έχετε καρυκεύσει με αλάτι, πιπέρι. Δεν θέλουν καθόλου λάδι τα burger αρκεί η σχάρα μας να είναι καλά καθαρισμένη. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τις σχάρες με λίγο λάδι. Ψήνουμε στη θερμοκρασία που επιθυμούμε (εγώ προτείνω τις περισσότερες φορές medium) με κλειστό καπάκι και περίπου στα 5 λεπτά γυρίζουμε τα burger από την άλλη σε ένα καθαρό σημείο της σχάρας και όχι εκεί που ήταν. Λίγο πριν φτάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία βάζουμε πάνω στο κάθε burger 2 φέτες Cheddar και με κλειστό το καπάκι το τυρί θα λιώσει ομοιόμορφα. Μπορούμε την bbqsauce να την βάλουμε κάτω από το τυρί πριν το βάλουμε να λιώσει ή στο τέλος από επάνω.
- Όσο ψήνονται τα burger βάζουμε και τα μπέικον στη σχάρα να ψηθούν.
- Αν επιθυμούμε τα ψωμάκια μας ζεστά αφού βγουν τα burger τα ρίχνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα αν και το ιδανικότερο θα ήταν σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή μαντεμένια πλάκα μαζί με λίγο βούτυρο. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ξεραθούν τα ψωμάκια γιατί τα θέλουμε πολύ αφράτα.
- Στήνουμε τα burger με την εξής σειρά. Σάλτσα, iceberg, ντομάτα, burger με λιωμένο cheddar, bbqsauce, bacon και λίγη ακόμα έξτρα σάλτσα από επάνω!!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!