Φτιάξτε το δικό σας αφράτο σπιτικό Πεινιρλι στο Barbeque, με πανεύκολη ζύμη και τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 15 γρ ξύδι
- 350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 420γρ νερό
- 15γρ φρέσκια μαγιά
- 15γρ αλάτι
- 150γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 245γρ αλεύρι κίτρινο
- 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ
- 300γρ κιμά
- 1 chilli Τεμαχισμένο
- 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
- 20 γρ φρέσκο κόλιανδρο τεμαχισμένο
- 200γρ σάλτσα ντομάτας
- 100ml ζωμό βοδινού
- Πάπρικα
- Κύμινο
- Αστεροειδής Γλυκάνισος
- 25γρ πελτέ
- 50γρ κόκκινα φασόλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- Διαλύω την μαγιά μέσα σε νερό
- Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός απο το αλάτι
- Ξεκινάω σε χαμηλή ταχύτητα 8-10 λεπτά μέχρι να πετύχω ωραία υφη
Στην συνέχεια
- Σε δυνατή φωτιά με λίγη λιπαρή ουσία προσθέτω τον κιμά και τον σπάω.
- Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτω το κρεμμύδι, το τσίλι, τα μπαχαρικά,
τον πελτέ, την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό. - Σκεπάζω με μια λαδόκολα και ψήνω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Μετά απο 20 λεπτά αφαιρώ την λαδοκόλα ανακατεύω, σβήνω την φωτιά και προσθέτω
τον κόλιανδρο και τα φασόλια. - Ανάβω την ψησταριά σε έμμεσο ψήσιμο και τοποθετώ την πέτρα πίτσας.
- Επιθυμητή θερμοκρασία 220-250 βαθμοί
- Αφού ξεκουράστηκε το ζυμάρι, το κόβω και σχηματίζω μπαλάκια 200-250γρ.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω κάθε μπαλάκι με τον πλάστη και του δίνω σχήμα
Μπορούμε να κάνουμε 3 γεμίσματα, βούτυρο με τυρί, βούτυρο me τυρί και μπείκον, chilli con carne με cheddal και αυγό.
- Τοποθετούμε την γέμιση και κλείνουμε ανάποδα τις πλευρές ενώ τσιμπάμε το ζυμάρι στις ενώσεις για να κλέισει η "βάρκα".
- Σκεπάζουμε τα πεινιρλι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30-40 λεπτά
- Αφού προθερμάνθηκε καλά η πέτρα τοποθέτω με το ειδικό φτυάρι τα πεινιρλί.
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Στο πεινιρλί με βούτυρο και τυρί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο extra βούτυρο και μέτα το ψήσιμο ενώ στο chilli con carne με cheddal και αυγό το αυγό το βάζουμε λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε απο την σχάρα
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/339-peinirli-sti-psistaria#sigProIdd6310d6a4a