Απολαύστε ένα πραγματικά ζουμερό Burger στο σπίτι σας. Η συνταγή για Flat Top Burger με διπλό μπεϊκον, καραμελωμένα κρεμμύδια και πίκλες θα σας ενθουσιάσει!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Smash Burger
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βουτύρο
- 1 κρεμμύδι
- Μοσχαρίσιος κιμάς
- Μπέικον
- Τσέντραλ
- BBQ Sauce
- Ψωμάκια Brioche
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/334-flat-top-burger#sigProId78e1c0e7da
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- Τοποθετούμε στην ψησταριά την μαντεμένια πλάκα της Outdoorchef
- Ανάβουμε την ψησταριά και προθερμαίνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία
- Βάζουμε αρχικά το βούτυρο να λιώσει.
- Στο λιωμένο βουτύρο ρίχνουμε το τεμαχισμένο κρεμμύδι
- Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
- Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, είναι έτοιμο
- Με τον κιμά πλάθουμε μπαλάκια 90gr και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε την πλάκα απο τα περιττά λίπη
- Ανεβάζουμε την θερμοκρασία της σχάρας στην υψηλότερη θερμοκρασία και τοποθετούμε τα μπιφτέκια
- Με ένα βαρίδιο ανοίγουμε τα μπιφτέκια και μετά απο 2-3 λεπτά τα γυρίζουμε απο την άλλη.
- Τοποθετούμε και το μπέικον πάνω στην πλάκα για να ψηθεί.
- Πάνω στο μπιφτέκι απο την ψημένη πλευρά τοποθετούμε 2 φέτες τσέντραλ, καραμελωμένα κρεμμύδια το κλείνουμε απο πάνω με άλλο ένα μπιφτέκι και την κορυφή βάζουμε 1 φέτα ψημένο μπείκον
- Τοποθετούμε στην πλάκα και το ψωμάκι του burger.
- Τοποθετούμε το μπιφτέκι στο ψημένο ψωμάκι προσθέτουμε την sauce της προτίμησης μας και είναι έτοιμο
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/334-flat-top-burger#sigProId3584552be0