Απολαύστε αυθεντική Ναπολιτάνικη Pizza στο σπίτι σας. Φτιάξτε τη δική σας πίτσα και ψήστε την σε κεραμική πέτρα στην ψησταριά σας. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλσμα θα σας ενθουσιάσει!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 0,25γρ ξηρή μαγιά
- 425γρ Αλεύρι 00
- 15γρ αλάτι
- 250ml Νερό
- Βασιλικός
- Κρεμμύδι
- Extra Παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ντομάτα κονκασέ
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/333-napolitaniki-pizza#sigProIdab0f9a6877
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλάτι με το κρύο νερό
- Το τοποθετούμε μέσα στον κάδο του μίξερ με λίγο αλεύρι
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και την μαγιά
- Χτυπάμε το ζυμάρι στο μίξερ για 15-20 λεπτά, το αφαιρούμε και το δουλεύουμε λίγο στο χέρι.
- Κάνουμε μπάλα το ζυμάρι
- Μετά απο 2 ώρες βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα ταψάκι για να προχωρήσουμε στην μεριδοποίηση.
- Για ατομικές πίτσες μεριδοποιούμε στα 220γρ ενώ για μεγάλες στα 270γρ
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια απο ζυμάρι σε ένα ταψί με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 12 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε ζεστή εστία, το ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε ελαφρώς με το μπλέντερ χειρός.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/333-napolitaniki-pizza#sigProIdb7bcff94ee
ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΜΑΣ
- Πάμε πάλι στο ζυμάρι μας, που στο μεταξύ ΄έχει φουσκώσει. Πατάμε με τα δάκτυλα την ζύμη στο κέντρο δημιουργώντας ένα στεφάνι και την μεταφέρουμε μια στο ένα χέρι μια στο άλλο για να την ανοίξουμε και να της δώσουμε σχήμα.
- Τοποθετούμε την ζύμη μας στο φτυάρι της Outdoorchef και ξεκινάμε να βάζουμε τα υλικά.
- Αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, τοποθετούμε κομμάτια μοτσαρέλλας,βασιλικό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/333-napolitaniki-pizza#sigProIda120e42c24
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
- Ανάβουμε την σχάρα στην μεγαλύτερη θερμοκρασία έχοντας την χοάνη γυρισμένη στο έμμεσο ψήσιμο.
- Προθερμαίνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
- Τοποθετούμε την πίτσα πάνω στην πέτρα
- Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά και πάντα με το κάπάκι της ψησταριάς μας κλειστό.
Tip: Βρείτε τον συνδυασμό υλικών που σας αρέσει. Εμείς δοκιμάσαμε πολλές διαφορετικές πίτσες με υλικά όπως μοτσαρέλλα, προσούτο, καυτερό σαλάμι, ρόκα , λάδι τρούφας και άλλα!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/333-napolitaniki-pizza#sigProId97fb6546c1