Το ψητό αρνί είναι η παραδοσιακή Ελληνική συνταγή για το Πάσχα. Επιλέξαμε να την εκτελέσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο στην ψησταριά υγραερίου Outdoorchef Arosa 570 G tex. Το ψήσαμε με έμμεσο τρόπο στη σχάρα της ψησταριάς και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η γεύση δεν περιγράφεται!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 10 κεφάλια σκόρδο
- 1 μεγάλο κομμάτι αρνί
- 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια του αρνιού και απο τις δυο πλευρές
- Χαράζουμε ελαφρώς την σάρκα απο το αρνί και προσθέτουμε μέσα τις κομμένες σκελίδες σκόρδου
- Τυλιγούμε το αρνί μαζί με δενδρολίβανο σε λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο, ιδανικά 24 ώρες
- Προθερμαίνουμε την σχάρα μας για έμμεσο ψήσιμο στους 160 Βαθμούς στο σύστημα χοάνης και βάζουμε το αρνί χωρίς να αφαιρέσουμε το δενρολίβανο
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/332-psito-arni-sti-psistaria#sigProId41d5625453
- Δημιουργούμε ένα αρωματικό πινέλο με ένα ματσάκι από μυρωδικά που κεντρικά το στήριζει μια ξύλινη κουτάλα και το δένουμε με σπάγκο
- Και τοποθετούμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο και λίγες σκελίδες σκόρδου.
- Αλείφουμε τακτικά κατά το ψήσιμο το αρνί με την βοήθεια του αυτοσχέδιου πινέλου αρωματικών που φτιάξαμε αφού πρώτα το βουτήξουμε στο μπολ με το ελαιόλαδο.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/332-psito-arni-sti-psistaria#sigProId7269650a4d
- Διατήρουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία στο αρνί να φτάσει στους 90 βαθμούς, εμάς μας πήρε 4 ώρες
- Στα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού και ανεβάζουμε την θερμοκρασία της σχάρας, για να δημιουργήσουμε πιο τραγανή πέτσα όπου αυτό δεν έχει επιτευχθεί.
Tip: Στο συλλέκτη του λίπους χρησιμοποιήστε το Grill Powder που έχει την ιδιότητα να απορροφάει τα λίπη για να κάνει πιο εύκολό το καθάρισμα.