Θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα μιας τέλειας μπριζόλας Τomahawk RIbeye Steak με την μέθοδο Reverse Sear. Δείτε την συνταγή βήμα προς βήμα για να μαγειρέψετε την καλύτερη μπριζόλα της ζωής σας, απευθείας στο σπίτι σας!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 Tomahawk Ribeye Steak περίπου 1,5 κιλά
- 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
-
250 γρ. Βούτυρο250γρ
-
20 γρ. μαιντανός
-
1/4 κ.σ Σκόρδο σκόνη
-
1/4 κ.σ Κρεμμύδι σκόνη
-
Aλάτι
-
Πιπέρι
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/347-tomahawk-ribeye-steak-stin-psistaria#sigProId38208dd352
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καρυκεύουμε απο όλες τις πλευρές την Tomahawk με χοντρό αλάτι και πιπέρι πριν την τοποθετήσουμε στην σχάρα, ιδανικά αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει 24 ώρες πριν
- Ανάβουμε την ψησταριά σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το λευκό μέρος απο τρία κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα Ψιλοκόβουμε καλά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ
-
Ψιλοκόβουμε και τον Μαιντανό και τον βάζουμε και αυτόν στο μπολ
-
Τοποθετούμε μέσα τα μπαχαρικά και το βούτυρο
-
Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια ανακατεύουμε το βούτυρο να αρωματιστεί
-
Τυλίγουμε ένα πάγκο κοπής με μεμβράνη και στην συνέχεια τοποθετούμε απο πάνω άλλη μια μεμβράνη
-
Βάζουμε το βούτυρο στην μεμβράνη την σφραγίζουμε και πιέζοντας με τα χέρια της δίνουμε σχήμα.
-
Τοποθετούμε το βούτυρο στην κατάψυξη να παγώσει ώστε να μπορεί να κοπεί σε φέτες
-
Ρυθμίζουμε την ψησταριά στους 120°C σε έμμεσο ψήσιμο ,και βάζουμε την Tomahawk αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει την βελόνατου θερμομέτρου στο πιο χοντρό σημείο της μπριζόλας
- Ψήνουμε την μπριζόλα περίπου 1 ώρα με την ψησταριά στους 120°C και την tomahawk στους 57°Cγια να πάρουμε το τέλειο Medium
-
Απο την στιγμη που θα φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε τα θερμόμετρα και βγάζουμε την μπριζόλα απο την σχάρα
Πάμε για άμεσο ψήσιμο
-
Στις ψησταριές με το σύστημα χοάνης, ένα απλό γύρισμα της χοάνης είναι αρκετό για να αλλάξετε την μέθοδο ψησίματος απο άμεσο σε έμμεσο
-
Αν διαθέτετε μαντεμένια σχάρα την τοποθετήστε την στην ψησταριά, ώστε να δώσετε στην επιφάνεια της μπριζόλας υπέροχα σημάδια απο το grill
-
Δυναμώνουμε την ψησταριά στο μέγιστο για να πιάσουμε την υψηλότερη θερμοκρασία
-
Τοποθετούμε την Tomahawk σχάρα για λίγα μόνο λεπτά, ώστε να διατηρήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία στο κρέας
-
Αφαιρούμε απο την ψησταριά την Tomahawk και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψουμε
-
Την τεμαχίζουμε σε φέτες και σερβίρουμε απο πάνω το αρωματικό βούτυρο που φτιάξαμε
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/347-tomahawk-ribeye-steak-stin-psistaria#sigProId0068639365