Η συνταγή "Χοιρινά Παϊδάκια με σπιτική BBQ Sauce" είναι πολύ δημοφιλής στις Η.Π.Α όπου τα γνωστά ως Spare Ribs τα βρίσκετε παντού, από καντίνες μέχρι και εστιατόρια. Το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, το ήπιο κάπνισμα και η σπιτική σάλτσα θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλα σας !!
Απαραίτητα αξεσουάρ: Βάση για Ribs, Θερμόμετρο, Δοχείο καπνίσματος, Ξύλα καπνίσματος, Λαβίδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ (PORK RIBS)
- Χοιρινά παϊδάκια 2 τεμάχια. (πείτε στο κρεοπώλη σας να αφαιρέσει την εξωτερική λευκή μεμβράνη)
- Sriracha 1Tbs (αν επιθυμείτε να είναι ελαφρώς spicy)
- Όσο πάρει BBQ Rub (δες σε προηγούμενο post για τα μπαχαρικά)
- Ξύλα Καπνίσματος Oak
- BBQ Sauce.
Εκτέλεση σε ψησταριά υγραερίου
Ο Χρόνος μαγειρέματος είναι από 3 έως 6 ώρες και αυτό γιατί εξαρτάται από τα χοιρινά παϊδάκια και την ποσότητα σε κρέας που θα έχουν επάνω. Όσο λιγότερη τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστούμε.
- Ρυθμίζουμε μια ψησταριά σε έμμεσο ψήσιμο όσο πιο κοντά μπορούμε στους 120-130 βαθμούς κελσίου και τοποθετούμε το δοχείο καπνίσματος γεμάτο με ξύλα.
- Τοποθετούμε τη βάση για τα ribs σε πλάγια και όρθια θέση έτσι ώστε να χωρέσουμε όσα περισσότερα γίνεται.
- Αλείφουμε και από τις δύο πλευρές τα παϊδάκια με λίγη sriracha ίσα - ίσα να κολλήσει το μπαχαρικό μας και ταυτόχρονα να μας δώσει μια spicy επίγευση.
- Καρυκεύουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη βάση και κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς.
- Τα χοιρινά παϊδάκια είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε με την λαβίδα από την μία άκρη και γέρνουν. Αν σταθούν στην ευθεία θέλουν και άλλο.
- Όταν τα ribs μας είναι έτοιμα τα αλείφουμε με bbq sauce και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα στη σχάρα.
- Προσθέτουμε παραπάνω BBQ sauce όταν τα ribs βγούν από την ψησταριά.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/248-xoirina-paidakia-me-spitiki-bbq-sauce#sigProId6c3cd8595f
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ BBQ SAUCE
- 1+3/4 Cup Κετσαπ
- 1/2 Cup + 2 Tbs Νερό
- 1/4 Cup + 1 Tbs Μηλόξυδο
- 1/4 Cup + 1 Tbs Ξύδι λευκό
- 1/4 Cup +1Tbs Μαύρη ζάχαρη
- 2,5 Tbs Worcestershire sauce
- 1 Tbs Chile Powder
- 1 Tbs Κύμινο
- 1 tsp Αλάτι
- 1 tsp Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε όλα τα υλικά και φέρτε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πάρει μια βράση βγάλτε από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Μπορείτε να διατηρήσετε τη BBQ sauce στο ψυγείο σας.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/248-xoirina-paidakia-me-spitiki-bbq-sauce#sigProIdaf55de5639