Η συνταγή "Σολομός Καπνιστός σε σανίδα κέδρου" θα σας ενθουσιάσει. Το ήπιο κάπνισμα σε συνδυασμό με την μαρινάδα από σόγια, σφένδαμο και σησαμέλαιο θα προσφέρουν στον σολομό μια ξεχωριστή γεύση που θα τη λατρέψετε !!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
- 2 Φιλέτα σολομού περίπου 200γρ το ένα.
- 100ml Soy Sauce
- 100ml Σιρόπι σφένδαμου
- 1Tbs Σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο αποθήκευσης και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
- 1 Σανίδα κέδρου
- 2 Φιλέτα σολομού μαριναρισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε σε άμεσο ψήσιμο τη σχάρα μας και περίπου στους 200-220 βαθμούς.
- Αφαιρούμε τους σολομούς από το ψυγείο και τους σκουπίζουμε καλά με ένα χαρτί.
- Βάζουμε τη σανίδα σε νερό για 30 λεπτά (μπορεί να γίνει και νωρίτερα για να μην χάσουμε χρόνο)
- Τοποθετούμε τη σανίδα στη σχάρα μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
- Τοποθετούμε τους σολομούς επάνω στη σανίδα και περνάμε ένα θερμόμετρο στο πιο χοντρό σημείο του σολομού.
- Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και ψήνουμε το σολομό μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει στους 69 βαθμούς κελσίου.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/247-solomos-kapnistos-se-sanida-kedrou#sigProId8970964187
Για τη σαλάτα φινόκιο
- 1 Φινόκιο
- Αλάτι
- Μοσχολέμονο (lime)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λευκό μέρος σε πολύ λεπτές φέτες (για να επιτύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μαντολίνο)
- Σε ένα μπόλ ανάμειξης ρίχνουμε το φινόκιο το χυμό από μισό μοσχολέμονο λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο μοσχολέμονο η αλάτι.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/247-solomos-kapnistos-se-sanida-kedrou#sigProId9ae6fa5dea