Η συνταγή "Leftover Turkey Burger" είναι μια ιδέα που έχει έρθει από την Αμερική. Για το burger ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται τα κομμάτια γαλοπούλας που έχουν μείνει από τον εορτασμό του Thanksgiving. Έτσι και εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι έχει απομείνει από τη συνταγή της γαλοπούλας και να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό, πεντανόστιμο Burger!
ΥΛΙΚΑ
- Ψωμάκι brioche για burger ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί.
- 100ml Μαγιονέζα
- 5γρ Δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- Η γαλοπούλα σε φέτες που μας έχει μείνει. (δες συνταγή γαλοπούλας)
- Βούτυρο σε κύβους
- Τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες.
- Chipotle Cranberry sauce (δες συνταγή γαλοπούλας)
- Ρόκα baby.
- Σπανάκι baby.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/243-burger-galopoulas#sigProId8e2164aa9c
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μαγιονέζα με το δεντρολίβανο.
- Πάρτε ένα ταψάκι μικρό και βάλτε μέσα τις φέτες γαλοπούλας, αλείψτε βούτυρο στο ταψάκι για να μας δώσει περισσότερο υγρασία και καλύψτε τις φέτες με 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- Τοποθετήστε το ταψάκι σε προθερμασμένη σχάρα στους 140-180 βαθμούς κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Ψήστε το ψωμάκι στη σχάρα και ξεκινήστε να στήνετε το burger.
- Αλείψτε στο πάτο του ψωμιού τη μαγιονέζα, από πάνω ρόκα, σπανάκι στη συνέχεια τη γαλοπούλα στην οποία έχουμε λιώσει το τυρί και ρίξτε από πάνω chipotle cranberry sauce. Κλείστε με το καπάκι του ψωμιού και καλή απόλαυση.
Χρησιμοποιείστε τις ποσότητες που προτιμάτε για να φτιάξετε ένα Burger ιδανικό για τις γευστικές σας προτιμήσεις!