Skip navigation
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 16:29

ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ CHIPOTLE CRANBERRY SAUCE & ΨΗΤΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

stithos galopoula me psiti glykopatata cover

Η συνταγή για το στήθος της γαλοπούλας με σπιτική σως και συνοδευτική γλοκοπατάτα θα σας προσφέρει ένα πλήρες και ταυτόχρονα πολύ γευστικό κυρίως γεύμα και θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες σας!

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

Υλικά

  • 1 στήθος γαλοπούλας περίπου 1κιλό
  • 500ml Αριάνι

 Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
  2. Όσο περισσότερο μείνει το στήθος γαλοπούλας στο αριάνι τόσο ποιο μαλακό και ζουμερό θα γίνει.

CHIPOTLE CRANBERRY SAUCE

Υλικά

  • 100γρ Cranberry
  • 100ml Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 stick Κανέλα
  • 1 φλούδα Πορτοκάλι
  • Μίση πιπεριά chipotle (αν δεν θέλετε spicy τη σάλτσα δεν βάζετε καθόλου)
  • Μέλι αν επιθυμείτε να κάνετε τη σάλτσα πιο γλυκιά
  • 1/8 tsp Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το μέλι.
  2. Βράστε για περίπου 5-10 λεπτά και στη συνέχεια περάστε τη σάλτσα από blender αφού έχετε αφαιρέσει το stick κανέλας.
  3. Συνεχίστε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να δέσει.
  4. Αν επιθυμείτε να κάνετε τη σάλτσα ποιο γλυκιά βάλτε λίγο μέλι και δοκιμάστε.

ΨΗΣΙΜΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά

  • 1 στήθος γαλοπούλας μαριναρισμένο.
  • BBQ Rub.

Εκτέλεση

  1. Βγάλτε από τη μαρινάδα το στήθος γαλοπούλας και σκουπίστε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και καρυκεύστε σε όλη την επιφάνεια.
  2. Προετοιμάστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (περίπου 180 - 200 βαθμούς κελσίου)
  3. Τοποθετήστε το στήθος γαλοπούλας στη σχάρα και περάστε τη βελόνα από το θερμόμετρο φαγητού στο πιο χοντρό σημείο του.
  4. Όταν η γαλοπούλα φτάσει τους 75 βαθμούς κελσίου στο πιο χοντρό σημείο είναι έτοιμη. Θα χρειαστεί να την ψήσετε περίπου 1ώρα και 30 λεπτά.
  5. Αφου ψηθεί ξεκουράστε το στήθος γαλοπούλας για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες. Ρίξτε chipotle cranberry sauce στη γαλοπούλα και καλή όρεξη !!

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

  • Γλυκοπατάτες πλυμένες
  • Αλουμινόχαρτο
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Όσο η γαλοπούλα ψήνετε βάλτε μέσα και τις γλυκοπατάτες αφού τις έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να περνάτε με ευκολία ένα μαχαίρι μέσα στη πατάτα.
  3. Αφήστε να κρυώσει λίγο και ανοίξτε κατά μήκος τη γλυκοπατάτα.
  4. Προσθέστε βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

 

Διαβάστηκε 3981 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 15:39
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;