Η συνταγή για ψητά σκορδόψωμα με ντοματίνια confit είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που μπορείτε να φτιάξετε με ευκολία στην ψησταριά σας και να συνοδεύσετε το κυρίως γεύμα σας.
ΥΛΙΚΑ
Για τα τοματίνια confit:
• Ντοματίνια τύπου βελανίδι 300γρ.
• Κρεμμύδι Κόκκινο σε φέτες 40γρ
• Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 tsp
• Ελαιόλαδο 40ml
• Αλάτι 1/2 tsp
• Σανίδα Καπνίσματος Outdoorchef Κέδρος
Για τα σκορδόψωμα:
• 1 μπαγκέτα ή οποιδήποτε άλλο ψωμί κομμένο σε φέτες
• Σκόρδο φρέσκο 3 σκελίδες λιωμένες
• Βούτυρο μαλακό 150γρ
• Μαιντανός πάρα πολύ ψιλοκομμένος 1 tsp
• Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα.
• Για να ενισχύσουμε περισσότερο την γεύση του σκόρδου μπορούμε να προσθέσουμε και σκόρδο σε σκόνη περίπου 1/4 tsp.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε την σανίδα σε νερό για 30 λεπτά.
- Κόψτε όλα τα τοματίνια στην μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπόλ ανάμειξης με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανάψτε την σχάρα σε έμμεσο ψήσιμο με εσωτερική θερμοκρασία 120 βαθμούς κελσίου
- Τοποθετήστε τα τοματίνια πάνω στη σανίδα και στη συνέχεια βάλτε στην σχάρα με κλειστό το καπάκι.
- Θέλει περίπου 45-60 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις τα τοματίνια αρχίζουν και “μαρένοντε” είναι σχεδόν έτοιμα.
Για τα σκορδόψωμα
- Κάντε ένα μίγμα βουτύρου με όλα τα υλικά. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με αυτό και ψήστε στην σχάρα (αφού έχουν βγει τα τοματίνια) σε θερμοκρασία 180-220 βαθμούς κελσίου.
- Σερβίρουμε πάνω σε κάθε σκορδόψωμο ντοματίνια confit. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρεσκο κομμένο μαιντανό ή θυμάρι.
Tip: Αν ψήσουμε περισσότερο ντοματίνια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για να τα συνοδεύσουμε με ένα κυρίως πιάτο σε επόμενο μαγείρεμα.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/239-psita-skordopsoma-me-ntomatinia-confit#sigProIda2c612d38a