Η συνταγή για το Chimichurri είναι μια παραλλαγή της κλασσικής σάλτσας που έχει ρίζες από την Αργεντινή.
Υλικά για Chimichurri
• 2 Tbs Ξύδι ρυζιού
• 2 Tbs Φρέσκο χυμό lime
• 20γρ Ginger καθαρισμένο και περασμένο από το ψηλό του τρίφτη.
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, Πιπέρι
• Ρίγανη 1 tsp
• 250ml Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε περίπτωση που το μπλέντερ είναι μεγάλο και δεν πιάνει την ποσότητα βάλτε και λίγο ελαιόλαδο (τόσο όσο χρειάζεται για να το πιάσει).
- Στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι.
- Τέλος δοκιμάστε για αλάτι, πιπέρι.
Υλικά για ψητά Κρεμμύδια σχάρας
• 1 Κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε φέτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κρέμα Βαλσάμικου (Όποιος επιθυμεί)
Εκτέλεση
Αφου κόψουμε το κρεμμύδι σε φέτες το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε αφού ψηθούν τα μαρινάρουμε με κρέμα βαλσάμικου.
Ψητό Συκώτι μαριναρισμένο σε σάλτσα chimichurri
•Συκώτι 100-200γρ
•Chimichurri 150ml (100ml για το μαρινάρισμα και το υπόλοιπο για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε σε σακούλα τροφίμων το συκώτι με 100ml chimichurri όλο το βράδυ.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας σε δυνατή θερμοκρασία και σε άμεσο ψήσιμο.
- Στραγγίζουμε από την περιττή μαρινάδα το συκώτι και το σκουπίζουμε με χαρτί.
- Ψήνουμε το συκώτι μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 60 βαθμούς κελσίου. Το ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο φαγητού.
- Αφήνουμε το συκώτι να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο για 2-3 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες πλαγίως.
Σερβίρουμε με σάλτσα chimichurri και ψητά κρεμμύδια σχάρας. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε αλάτι ρίχνουμε λίγο ημίχονδρο αλάτι στο σερβίρισμα!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/238-sykoti-me-saltsa-chimichurri-kai-psita-kremmydia#sigProId5e0d040b4f