Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική συνταγή για ζουμερό λεμονάτο κοτόπουλο στην ψησταριά με άρωμα σκόρδου.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλά
- 2 Βιολογικά λεμόνια
- 5 Κλαδάκια δενδρολίβανο
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. αλάτι
- 0,5 κουτ. πιπέρι
- 2 κουτ. σκόνη πάπρικας
- 10 σκελίδες Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώστε όλα τα συστατικά.
- Κάντε τη μαρινάδα. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι, σκόνη πάπρικας, ένα ψιλοκομμένο κλαδάκι δεντρολίβανου και το ξύσμα ενός λεμονιού.
- Γεμίστε το κοτόπουλο με ένα κομμένο λεμόνι, επτά σκελίδες σκόρδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Σφραγίστε το κοτόπουλο με σπάγγο κουζίνας.
- Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και τοποθετήστε το με τις υπόλοιπες σκελίδες στη σχάρα ψησίματος Universal Rack. Τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
- Αλείψτε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και βάλτε το στην ψησταριά σας
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/344-recipe-lemonato-kotopoulo#sigProId100066d6ac
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/344-recipe-lemonato-kotopoulo#sigProId100066d6ac
ΨΗΣΙΜΟ
1,5 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς σε έμμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/344-recipe-lemonato-kotopoulo#sigProId4c316563a8
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/344-recipe-lemonato-kotopoulo#sigProId4c316563a8