Skip navigation
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:40

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΕ DUTCH OVEN

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

saltsa ntomatas me kapnisto aroma

Χρησιμοποιήσαμε το Dutch Oven στη φύση για να φτιάξουμε μια εξαιρετική σάλτσα ντομάτας με κανιστά αρώματα! Η "Μαντεμένια Κατσαρόλα" είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όποιον κάνει bbq και ειδικότερα εάν σου αρέσει να κάνεις bbq στη φύση

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή:  Ascona 570 G , Μαντεμένια Κατσαρόλα (Dutch Oven) , Λαβίδα Μπάρμπεκιου

 

ascona   dutch oven   14.112.55 TONG 2017 OA 800x800

 

ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ πούλπα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 15γρ βασιλικό (αναλόγως αν σας αρέσει βάζετε παραπάνω ή λιγότερο)
  • 100ml νερό
  • 3γρ ρίγανη
  • 3γρ Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 60γρ φρέσκο βούτυρο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές chilly κόκκινες
  • 1 πιπεριά chilly πράσινη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε όλες τις πιπεριές στη σχάρα μέχρι να καούν και να πάρουν καπνιστό άρωμα.
  2. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε το Dutch Oven ή σε προθερμασμένη σχάρα αερίου ή στα κάρβουνα και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (πούλπα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις πιπεριές τις οποίες ψήσαμε στη σχάρα και ψιλοκόψαμε εκτός από το βούτυρο.
  8. Σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  9. Πριν αφαιρέσω τη σάλτσα από τη φωτιά ρίχνω μέσα και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να ενσωματοποιηθεί.
  10. Δοκιμάζουμε για αλάτι πιπέρι.
  11. Εάν επιθυμούμε πιο υδαρή υφή στη σάλτσα μας την χτυπάμε σε blender.

 

 

 

Διαβάστηκε 2240 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:43
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;