Tomahawk Ribeye Steak
ΥΛΙΚΑ
- Ribeye Steak με κόκκαλο (Tomahawk Steak)
- Αλάτι Ημίχονδρο
- Πιπέρι Ημίχονδρο
- Ελαιόλαδο
- Βούτυρο
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/289-tomahawk-ribeye-steak#sigProId4c30129e65
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήστε την μπριζόλα σας σε Θ/Δ για τουλάχιστον 1:30 ώρα έτσι ώστε να φτάσει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο τη μπριζόλα και καρυκεύστε με το αλάτι και το πιπέρι. Μην φοβηθείτε το καρύκευμα διότι μιλάμε για ένα μεγάλο κομμάτι κρέας.
- Σε προθερμασμένη σχάρα και σε δυνατή φωτιά ρίξτε τη μπριζόλα σας και κλείστε το καπάκι της ψησταριάς.
- Η Θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά είναι 280-320 βαθμούς Κελσίου.
- Μετά από περίπου 5-7 λεπτά και αφού το ελέγξουμε γυρίστε τη μπριζόλα σας από την άλλη. Θα πρέπει πριν την γυρίσουμε να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι επιτύχαμε και τις αντιδράσεις Maillard που δίνουν όλη τη γεύση στο κρέας μας.
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και με τη χρήση ενός θερμομέτρου φτάνουμε την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία που θέλουμε.
- Αν η μπριζόλα μας έχει πάρει χρώμα άλλα εσωτερικά ακόμα δεν έχει φτάσει τη θερμοκρασία που επιθυμούμε τότε μεταφέρουμε τη μπριζόλα σε ένα σημείο της σχάρας το οποίο δεν καίει και συνεχίζουμε με έμμεσο ψήσιμο έως ότου φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
TIP 1: Ξεκουράζουμε τη μπριζόλα μας για τουλάχιστον 5-7 λεπτά πριν την κόψουμε.
TIP 2: Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κόψουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και να το βάλουμε πάνω στη μπριζόλα όσο ξεκουράζετε.
Ελέγξτε με το θερμόμετρο gourmet check την εσωτερική θερμοκρασία για να πετύχετε τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος της μπριζόλας σας.
Βαθμοί ψησίματος
Blue- 46-49C
Rare –52
Medium Rare-55
Medium-60C
Medium Well-65C
Well Done-71++C
Ψητά Σπαράγγια
Εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για ψητά σπαράγγια.
ΥΛΙΚΑ
- Σπαράγγια 1 μάτσάκι
- Αλάτι Ημίχονδρο
- Πιπέρι Ημίχονδρο
- Ελαιόλαδο
- Μοσχολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε το χοντρό κοτσάνι από τα σπαράγγια.
- Ρίξτε ελαιόλαδο και καρυκεύστε τα σπαράγγια με αλάτι-πιπέρι.
- Ψήνουμε απευθείας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ταιριάζουν εξαιρετικά με λίγο χυμό από φρεσκοστυμμένα μοσχολέμονα.
Δείτε εδώ σε βίντεο πως ψήσαμε Tomahawk Ribeye Steak σε ψησταριά υγραερίου Outdoorchef Dualchef 415 G
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/289-tomahawk-ribeye-steak#sigProId5bf69ef017