Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή: Dualchef 415 G , Λαβίδα Μπάρμπεκιου
Ο κόσμος των hot dog είναι μαγικός. Μπορείς να απολαύσεις από απλά hot dog με κέτσαπ μουστάρδα μέχρι και πιο περίπλοκα με διάφορα toppings. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε βραστό η ψητό και ειδικότερα όταν μιλάμε για ψητά λουκάνικα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πληθώρα συνταγών ή ακόμα να φτιάξεις τα δικά σου. Τέλος σημείο κλειδί είναι το ψωμάκι στο οποίο επίσης έχεις την ευχέρεια να επιλέξεις ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα μπακέτα, brioche, χωριάτικο, pretzel και πολλά ακόμα! Αυτά που θα δούμε εμείς στο εξωτερικό πολλές φορές θα τα βρεις και ως top dogs το όποιο βγαίνει από τα topping τα οποία βάζουν.
ΥΛΙΚΑ
- 4 Ψωμιά για hot dog ( οποίο style μας αρέσει )
- 4 Λουκάνικα για hot dog ( εμείς επιλέξαμε χωριάτικο χοιρινό ελαφρώς spicy)
ΓΙΑ ΤΟ MEXICAN HOT DOG
- 120γρ Chilli Con Carne ( Δείτε τη συνταγή )
- 60γρ Pico De Gallo ( Δείτε τη συνταγή )
- 1 Πιπεριά Jalapenos ψημένη στη σχάρα κομμένη ροδέλες
- Φύλλα κολίανδρου
- Sriracha Mayo (Μαγιονέζα με Sriracha μπορείς ή να την βρεις έτοιμη ή να την φτιάξεις αναμιγνύοντας 100ml μαγιονέζα και 15ml sriracha)
ΓΙΑ ΤΟ COLESLAW HOT DOG
- 180γρ Coleslaw Σαλάτα (ακολουθεί συνταγή)
- Μουστάρδα κίτρινη
- Φρέσκο πράσινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW
- 300γρ Λάχανο κομμένο σε “φέτες”
- 100γρ Καρότο περασμένο στο ρεντέ
Το παραπάνω μίγμα μπορείς να το βρεις και έτοιμο σε σούπερ μάρκετ.
- 100 ml Μαγιονέζα
- 15 γρ ζάχαρη
- 2,5ml χυμό λεμόνι
- 2,5ml μουστάρδα
- 20γρ πράσινο μήλο περασμένο στο ρεντέ
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog/syntages-gia-bbq/309-hot-dog-mechilli-con-carne-kai-coleslaw#sigProId6565ae1b31
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τη ψησταριά με επιθυμητή θερμοκρασία 230-250°C.
- Ψήνουμε τα λουκάνικα σε άμεση φωτιά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 72°C επειδή τα συγκεκριμένα είναι χοιρινά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε ελαφρώς στη σχάρα μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια κρούστα στο εσωτερικό τους.
Για τα Mexican Hot Dogs
- Τοποθετούμε τα λουκάνικα μέσα στα ψημένο ψωμάκια αφού πρώτα αλείψουμε σε όλη την επιφάνεια aioli sriracha και στη συνέχεια από πάνω τοποθετούμε με τη σειρά chilli con carne, pico de gallo, jalapenos, κολίανδρο και τέλος βάζουμε ζικ-ζακ aioli sriracha.
Για τα Coleslaw Hot Dog
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το μήλο ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το λάχανο, καρότο. (Coleslaw Dressing)
- Τοποθετούμε τα λουκάνικα μέσα στα ψημένο ψωμάκια και στη συνέχεια από πάνω βάζουμε τη σαλάτα coleslaw, το κρεμμύδι και τέλος κάνουμε ζικ-ζακ με τη μουστάρδα