Skip navigation
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 19:19

HOT DOG ΜΕ CHILLI CON CARNE & COLESLAW

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

hot dog cover

 

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή:  Dualchef 415 G , Λαβίδα Μπάρμπεκιου

 

dualchef 415 blog     14.112.55 TONG 2017 OA 800x800

 

Ο κόσμος των hot dog είναι μαγικός. Μπορείς να απολαύσεις από απλά hot dog με κέτσαπ μουστάρδα μέχρι και πιο περίπλοκα με διάφορα toppings. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε βραστό η ψητό και ειδικότερα όταν μιλάμε για ψητά λουκάνικα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πληθώρα συνταγών ή ακόμα να φτιάξεις τα δικά σου. Τέλος σημείο κλειδί είναι το ψωμάκι στο οποίο επίσης έχεις την ευχέρεια να επιλέξεις ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα μπακέτα, brioche, χωριάτικο, pretzel και πολλά ακόμα! Αυτά που θα δούμε εμείς στο εξωτερικό πολλές φορές θα τα βρεις και ως top dogs το όποιο βγαίνει από τα topping τα οποία βάζουν.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 Ψωμιά για hot dog ( οποίο style μας αρέσει )
  • 4 Λουκάνικα για hot dog ( εμείς επιλέξαμε χωριάτικο χοιρινό ελαφρώς spicy)

 

ΓΙΑ ΤΟ MEXICAN HOT DOG

  • 120γρ Chilli Con Carne ( Δείτε τη συνταγή )
  • 60γρ Pico De Gallo ( Δείτε τη συνταγή )
  • 1 Πιπεριά Jalapenos ψημένη στη σχάρα κομμένη ροδέλες
  • Φύλλα κολίανδρου
  • Sriracha Mayo (Μαγιονέζα με Sriracha μπορείς ή να την βρεις έτοιμη ή να την φτιάξεις αναμιγνύοντας 100ml μαγιονέζα και 15ml sriracha)

 

ΓΙΑ ΤΟ COLESLAW HOT DOG

  • 180γρ Coleslaw Σαλάτα (ακολουθεί συνταγή)
  • Μουστάρδα κίτρινη
  • Φρέσκο πράσινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW

  • 300γρ Λάχανο κομμένο σε “φέτες”
  • 100γρ Καρότο περασμένο στο ρεντέ

Το παραπάνω μίγμα μπορείς να το βρεις και έτοιμο σε σούπερ μάρκετ.

  • 100 ml Μαγιονέζα
  • 15 γρ ζάχαρη
  • 2,5ml χυμό λεμόνι
  • 2,5ml μουστάρδα
  • 20γρ πράσινο μήλο περασμένο στο ρεντέ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τη ψησταριά με επιθυμητή θερμοκρασία 230-250°C.
  2. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε άμεση φωτιά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 72°C επειδή τα συγκεκριμένα είναι χοιρινά.
  3. Κόβουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε ελαφρώς στη σχάρα μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια κρούστα στο εσωτερικό τους.

Για τα Mexican Hot Dogs

  • Τοποθετούμε τα λουκάνικα μέσα στα ψημένο ψωμάκια αφού πρώτα αλείψουμε σε όλη την επιφάνεια aioli sriracha και στη συνέχεια από πάνω τοποθετούμε με τη σειρά chilli con carne, pico de gallo, jalapenos, κολίανδρο και τέλος βάζουμε ζικ-ζακ aioli sriracha.

Για τα Coleslaw Hot Dog

  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το μήλο ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το λάχανο, καρότο. (Coleslaw Dressing)
  • Τοποθετούμε τα λουκάνικα μέσα στα ψημένο ψωμάκια και στη συνέχεια από πάνω βάζουμε τη σαλάτα coleslaw, το κρεμμύδι και τέλος κάνουμε ζικ-ζακ με τη μουστάρδα

 hot dog inside

Διαβάστηκε 4264 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 19:38
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;