Αν θέλετε να εκπλήξετε τους φίλους σας με ένα sandwich αυτό σίγουρο είναι το παρακάτω.
Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή: Ascona 570 G Dark Grey , Θερμόμετρο Gourmet Check , Λαβίδα Μπάρμπεκιου
ΥΛΙΚΑ
- Ψωμί για sandwich 1 τεμ.
- Σάλτσα Μαγιονέζας με Ψητό Σκόρδο (δες εδώ τη συνταγή)
- Καραμελωμένα κρεμμύδια 60γρ (δες εδώ τη συνταγή)
- Ribeye Steak 400γρ ( δυο μπριζόλες κομμένες στα 200γρ)
- Παρμεζάνα φλοίδες
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καρυκεύουμε τα ribeye με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
- Κόβουμε το ψωμί στη μέση σχηματίζοντας δύο βάσεις για sandwich.
- Σε προθερμασμένη σχάρα και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε τα ribeye και ψήνουμε στην ανάλογη θερμοκρασία που επιθυμούμε. (Δες εδώ tips για το ψήσιμο μιας μπριζόλας)
- Όταν έχουν ψηθεί τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες
- Ψήνουμε τα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Αλείφουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας με ψητό σκόρδο από το κάθε ψωμί, στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες από το ribeye.
- Πάνω από τις φέτες προσθέτουμε τα καραμελώμενα κρεμμύδια και τις φλοίδες παρμεζάνας.
- Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ότι μας αρέσει, εμείς επιλέξαμε ψητά λαχανικά. (δες εδώ συνταγή για Ψητά Λαχανικά)
Εάν τα σερβίρετε μόνα τους σε ένα τραπέζι μπορείτε να κόψετε και κάποιες φέτες μοσχολέμονο.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/298-open-face-ribeye-sandwich#sigProIdfabd9c5646