Ήμουν και εγώ από αυτούς που ποτέ δεν θα επέλεγαν λαχανικά για να συνοδεύσουν το γεύμα τους. Έμαθα από μικρός ότι πάντα όταν μιλάμε για ψήσιμο στη σχάρα τα συνοδευτικά είναι πατάτες τηγανιτές ή ψητές. Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά ψητά λαχανικά στη σχάρα έπαθα πλάκα… δεν μπορούσα να πιστέψω πως το μπρόκολο έγινε τόσο γευστικό!!!
Η παρακάτω συνταγή είναι η πιο εύκολη αλλά ταυτόχρονα και νόστιμη συνταγή την οποία μπορείτε να κάνετε.
Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή: Ascona 570 G Dark Grey , Πινέλο Σιλικόνης , Σπάτουλα Οutdoorchef,
ΥΛΙΚΑ
- Μπρόκολο μόνο τις κορυφές του
- Καρότα
- Πράσο
- Σπαράγγια
- Θυμάρι
- Σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/296-psita-lachanika#sigProIde7863bc2e1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μπασίνα.
- Ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και φύλλα από θυμάρι.
- Ρίχνουμε μέσα στη μπασίνα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλει λίγο προσοχή έτσι ώστε το αλάτι να μην “εγκλωβιστεί” όλο στο μπρόκολο.
- Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε προθερμασμένη σχάρα η οποία είναι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.180-240 βαθμούς Κελσίου.
- Κάποια λαχανικά ψήνονται πιο εύκολα από κάποια άλλα έτσι θέλει προσοχή στο πότε θα τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Θέλουμε να πάρουν χρώμα καθώς αυτό είναι που προσδίδει γεύση στα λαχανικά.
- Εάν κάποια από τα λαχανικά μας έχουν πάρει χρώμα αλλά δεν είναι ακόμα μαλακά τα γυρνάμε σε έμμεσο ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Εάν τα σερβίρετε μόνα τους σε ένα τραπέζι μπορείτε να κόψετε και κάποιες φέτες μοσχολέμονο.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/296-psita-lachanika#sigProIddaee92627b