Ψητό ψαρονέφρι με φοντί τυριών σε γλυκοκολοκύθα – ένας απολαυστικός συνδυασμός τυριού και κρέατος που θα κλέψει την παράσταση! Το τυρένιο, μαστιχωτό ντιπ συμπληρώνει τέλεια το ζουμερό ψαρονέφρι, ενώ η γλυκοκολοκύθα προσθέτει μια διακριτική γλύκα. Ιδανικό για τις χειμωνιάτικες ημέρες!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Dualchef S 425 G BZ
Μαντεμένιο Τηγάνι 28εκ.
Μαχαίρι Premium
Θερμόμετρο Gourmet Check Pro
ΥΛΙΚΑ
1.500 πανσέτα χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ. Σκόρδο αποξηραμένο
2Κ.σ. Rub της αρεσκείας μας
3 κ.σ BBQ sauce
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. Hoisin sauce
2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. Κόλιανδρο ξερό
Αλάτι και πιπέρι
10-15 φέτες καπνιστό μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Πετάτε το έξτρα λίπος και σβήνετε με το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί, την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να λιώσει το τυρί.
- Ωστόσο, κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι από το επάνω μέρος της κολοκύθας και αδειάζετε από μέσα τους σπόρους και τις ίνες.
- Βάζετε την κολοκύθα σκεπασμένη με το καπάκι της σε προθερμασμένη ψησταριά, στους 200οC, αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό της και αφήνετε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαλακώσει πολύ, διότι θα «σπάσει» η βάση της και δεν θα συγκρατήσει το μίγμα με τα λιωμένα τυριά.
- Για το ψαρονέφρι : Σε καυτές και λαδωμένες σχάρες, ακουμπάτε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και ψήνετε και από τις δυο πλευρές, γυρνώντας ανά 2-3 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στο κρέας να φτάσει τους 65ο C.
- Παράλληλα, ψήνετε τα ψωμάκια σε κύβους να τραγανίοσυν.
- Αδειάζετε το μείγμα των τυριών στην κολοκύθα και κόβετε το ψαρονέφρι σε λεπτές λωρίδες. Με τη βοήθεια των στικς του φοντί ή πιρουνιών, βουτάτε το ψαρονέφρι και τα ψωμάκια στο τυρί και απολαμβάνετε!
-
Click to open image! Click to open image!
-
Click to open image! Click to open image!
-
Click to open image! Click to open image!
-
Click to open image! Click to open image!
View the embedded image gallery online at:
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/467-american-style-porchetta#sigProId74cea98212
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/467-american-style-porchetta#sigProId74cea98212