Skip navigation
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 13:29

Καλοκαιρινά Σουβλάκια Γαρίδας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ODC BLOG

Ζουμερά καλοκαιρινά σουβλάκια γαρίδας με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά βότανα, ψημένα στη σχάρα για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα γεμάτο γεύση και άρωμα θάλασσας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Dualchef 425G BZ
Μαχαίρι Premium
Γάντι Μπάρμπεκιου, με σιλικόνη
Τηγάνι Carbon Steel 24εκ. με αποσπώμενη λαβή
Σουβλάκια Ανοξείδωτα 4τμχ

ΥΛΙΚΑ

150 γρ ψωμί από προύμι
350 γραμ αποφλοιωμένες γαρίδες
460 γρ.(βάζο) ψητές κόκκινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι τον χυμό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
½ κιλό ντοματίνια
20 γρ τυρί φέτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε τη σχάρα της ψησταριάς σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1 εκ., στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια 3 εκ. και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις γαρίδες.
  • Στραγγίστε τις πιπεριές, κόψτε σε φέτες πάχους 3 εκ. κατά μήκος και τις προσθέτετε στο μπολ.
  • Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Ψιλοκόψτε το 1 κομμάτι και ρίξτε το στο μπολ και τα άλλα 2 τα αφήνετε στην άκρη.
  • Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τα κοτσάνια και τα προσθέτετε στο μείγμα.
  • Πάρτε το ξύσμα λεμονιού, στύψτε το μισό χυμό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  • Περάστε τις γαρίδες και το ψωμί σε 2 σουβλάκια, αναμιγνύοντας με τις πιπεριές όμως μην τα τοποθετήσετε στη σούβλα πολύ σφιχτά.
  • Τοποθετήστε τα σουβλάκια της γαρίδας στο γκριλ και ψήστε για 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου.
  • Εν τω μεταξύ, βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο σε φέτες. Ανακατεύετε τακτικά για 2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά και μετά ρίχνετε τις ντομάτες σε κονσέρβα για να φύγουν τα υγρά μέχρι να ετοιμαστούν τα σουβλάκια, λιώνοντας μερικές με το πίσω μέρος του κουταλιού σας.
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού, στύβοντας με το χέρι και, στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τη σάλτσα.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια γαρίδας πάνω από τη σάλτσα, πασπαλισμένα με φέτα και μαύρο πιπέρι και τελειώνετε με 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

.

 

Διαβάστηκε 78 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 12:40

Πολυμέσα

{remote}https://www.youtube.com/watch?v=sDmHwAgetKw{/remote}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ