Skip navigation
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 13:21

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ODC BLOG 3

Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για κοπανάκια κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας, ιδανικά για ένα γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτά τα ζουμερά κοπανάκια, με την τραγανή και αρωματική κρούστα τους, συνδυάζουν υπέροχα υφές και γεύσεις σε κάθε μπουκιά!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Dualchef 425G BZ
Μαχαίρι Premium
Γάντι Μπάρμπεκιου, με σιλικόνη
Θερμόμετρο Gourmet Check Pro

ΥΛΙΚΑ

10-12 κοπανάκια κοτόπουλου (με το δέρμα)
5 κ.σ. βούτυρο, αλατισμένο
2 φλιτζ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
1 ½ κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 ½ κ.σ. σκόρδο, σκόνη
1 κ.γ πιπέρι μαύρο
1 μεγάλο λεμόνι, μόνο το ξύσμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε την ψησταριά με τους καυστήρες σε χαμηλή φωτιά και την εσωτερική θερμοκρασία του θαλάμου να φτάσει τους 200°С.
  • Ξεκινάτε παίρνοντας ένα κοφτερό μαχαίρι, τοποθετείτε ένα κοπανάκι επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και βρίσκοντας το κόκαλο στο κέντρο, κόβετε απαλά και παράλληλα με το κόκαλο μέχρι κάτω, χωρίς να το διαχωρίσετε – το ανοίγετε σαν πεταλούδα. Στη συνέχεια, θα κάνετε δύο ακόμη μικρότερες τομές, δεξιά και αριστερά από το κόκαλο. Βοηθώντας με το άλλο χέρι σας, τραβάτε προς τα πίσω το κρέας. Μην κόβετε μέχρι τέρμα το κρέας, αυτό που επιδιώκουμε είναι να βλέπουμε από την μια πλευρά το κρέας και από την άλλη πλευρά το δέρμα.Τέλος πιέζετε λίγο με το χέρι σας, ώστε ανοίξετε όσο πιο καλά μπορείτε την επιφάνειά τους.
  • Εφόσον τα κοπανάκια είναι έτοιμα, τρίβετε τη παρμεζάνα και τη τοποθετείτε σε ένα φαρδύ πιάτο, πασπαλίζετε με τη πάπρικα, το αποξηραμένο σκόρδο, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ ή πιάτο. Βάζετε στη σειρά, τα κοπανάκια κοτόπουλο, το μπολ με το λιωμένο βούτυρο και το πιάτο με την αρωματισμένη παρμεζάνα.
  • Παίρνετε ένα κοπανάκι, το «βαπτίζετε» στο βούτυρο, έπειτα το περνάτε από το μείγμα παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
  • Ψήνετε απευθείας πάνω στη σχάρα με τη θερμοκρασία εντός του θαλάμου να βρίσκεται στους 200°С μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στα κοπανάκια να φτάσει τους 75°С.

 

 

Διαβάστηκε 226 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 13:40

Πολυμέσα