Skip navigation
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 12:05

Οδηγός Καθαρισμού Σχάρας Ψησίματος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ODC Blog icon katharismos sxaras 2

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τις σχάρες της ψησταριάς σας καθαρές; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και αφαιρέστε εύκολα και γρήγορα τα υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα, εξασφαλίζοντας πάντα εξαιρετική γεύση στα μελλοντικά σας γεύματα!

Επιλέγοντας την Κατάλληλη Μέθοδο Καθαρισμού
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι το υλικό της σχάρας σας. Διαθέτετε σχάρα από μαντέμι, ανοξείδωτο ατσάλι ή με επίστρωση πορσελάνης; Το υλικό κατασκευής της σχάρας καθορίζει τον τρόπο καθαρισμού της και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

  • Καθαρισμός Σχάρας με Επίστρωση Πορσελάνης
    Οι σχάρες με πορσελάνινη επίστρωση είναι ανθεκτικές στη σκουριά, αρκεί να διατηρηθεί η επιφάνεια άθικτη. Για τον καθαρισμό τους, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες, όπως η βούρτσα Standard. Αυτή η βούρτσα προστατεύει την πορσελάνη από φθορά και με τη βοήθεια του αποξεστήρα, μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τις πιο δύσκολες γωνίες της σχάρας.
  • Καθαρισμός Μαντεμένιας Σχάρας
    Το μαντέμι είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, και μπορείτε να το καθαρίσετε με ειδικές βούρτσες με σκληρές συρμάτινες τρίχες. Οι βούρτσες καθαρισμού με διπλούς σφιγκτήρες , όπως η τριγωνική βούρτσα, προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς διεισδύουν ανάμεσα στις ράβδους της σχάρας για βέλτιστο καθαρισμό. Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε καλά τη σχάρα και λιπάνετέ την με φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο για να αποτρέψετε τη σκουριά.
  • Καθαρισμός Σχάρας από Ατσάλι
    Οι σχάρες από ανοξείδωτο ατσάλι απαιτούν λιγότερη προσοχή σε σύγκριση με εκείνες από μαντέμι ή με πορσελάνινη επίστρωση. Χρησιμοποιήστε βούρτσες με σταθερή λαβή και ενσωματωμένη μεταλλική ξύστρα, όπως η βούρτσα OUTDOORCHEF, για να απομακρύνετε την πιο επίμονη βρωμιά από τις ραβδώσεις της σχάρας. Μην ξεχνάτε να στεγνώσετε τελείως τη σχάρα μετά τον καθαρισμό για να αποφύγετε τη σκουριά.

Αποτελεσματικές Μέθοδοι Καθαρισμού Σχάρας
Ο καθαρισμός της σχάρας μπορεί να φαίνεται χρονοβόρος, αλλά με τα σωστά βήματα, η διαδικασία γίνεται απλή και γρήγορη.

  1. Πυρόλυση: Μετά το ψήσιμο, αυξήστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στο μέγιστο και αφήστε τη να καεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε τη σχάρα με μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα.
  2. Καθαρισμός με Ζεστό Νερό και Σαπούνι: Κάθε 4-5 ψησίματα, πλύνετε τις σχάρες με ζεστό νερό και σαπούνι για να αφαιρέσετε συσσωρευμένο λίπος και να τις απολυμάνετε.
  3. Καθαρισμός με Ξύδι: Ψεκάστε τις σχάρες με μείγμα νερού και ξυδιού, αφήστε το για 10 λεπτά και τρίψτε με βούρτσα. Δεν απαιτεί ξέπλυμα.
  4. Ειδικά Σπρέι Καθαρισμού: Χρησιμοποιήστε το ειδικό σπρέι Chef της Outdoorchef, για εύκολο και αποτελεσματικό καθαρισμό χωρίς φθορές.
  5. Καθαρισμός με Ατμό: Ζεστάνετε τη σχάρα, τοποθετήστε ένα δοχείο με νερό επάνω της και κλείστε το καπάκι. Οι υδρατμοί θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των λιπών.

Επιπλέον Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε το Grill Powder της Outdoorchef για να αφαιρέσετε εύκολα το λίπος από τον δίσκο συλλογής. Η σκόνη απορροφά το λίπος και κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο, χωρίς να χρειάζεται να ξύσετε με εργαλεία.
Φροντίζοντας τη σχάρα σας με συνέπεια, θα απολαμβάνετε πάντα άριστα αποτελέσματα και τέλεια ψημένα φαγητά.

Διαβάστηκε 68 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 12:21