Skip navigation
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 15:35

H ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η σωστή χρήση πέτρας πίτσας Η σωστή χρήση πέτρας πίτσας
Blog Outdoorchef H Σωστή χρήση Πέτρας Πίτσας στη ψησταριά 
 
 
 
H Σωστή χρήση Πέτρας Πίτσας στη ψησταριά
 
 

Η χρήση μιας πέτρας πίτσας στο μπάρμπεκιου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε τραγανές, ομοιόμορφα ψημένες πίτσες με υπέροχη γεύση Barbeque.
Γνωρίστε εδώ τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιήσετε την πέτρα πίτσας στο μπάρμπεκιου.

Πριν από την πρώτη χρήση, ζεστάνετε τη πέτρα της πίτσας, πασπαλίστε την με αλάτι και αφήστε το να απορροφηθεί για περίπου 15 λεπτά, ώστε η πέτρα να βγάλει την υγρασία της. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία περιστασιακά εάν ψήνετε συχνά πίτσα ή ψωμί.

 ΧΡΗΣΗ

Τοποθετήστε την κρύα πέτρα πίτσας στο κέντρο της σχάρας του μπάρμπεκιου. Δεν πρέπει να μετακινήσετε την πέτρα της πίτσας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη σχάρα.
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το μπάρμπεκιου με την πέτρα πίτσας μέσα. Κλείστε το καπάκι και αφήστε την να ζεσταθεί για τουλάχιστον 15-20 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η πέτρα έχει θερμανθεί καλά πριν τοποθετήσετε την πίτσα σας με το ειδικό φτυάρι πίτσας Outdoorchef.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 

Μετά το ψήσιμο αφήστε τη πέτρα της πίτσας να κρυώσει. Αφαιρέστε τις κρούστες και τα υπολείμματα από την κρύα πέτρα πίτσας με μια βούρτσα για γκριλ και με την βοήθεια της ξύστρας απο το σετ καθαρισμού πλάκας Outdoorchef ή ένα στεγνό πανί.

Λάβετε υπόψη ότι η πέτρα πίτσας υπόκειται σε φθορά, η οποία θα γίνει ορατή με την πάροδο του χρόνου καθώς χρησιμοποιείται.
Μην καθαρίζετε την πέτρα της πίτσας με ή κάτω από τρεχούμενο νερό. Αποθηκεύστε την πέτρα σας σε στεγνό και προστατευμένο μέρος.

 

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την πέτρα πίτσας και στις δύο πλευρές.

Να φοράτε πάντα γάντια μπάρμπεκιου για να αγγίζετε τα αξεσουάρ όταν τα χρησιμοποιείτε στο μπάρμπεκιου. Μην τοποθετείτε την πέτρα πίτσας σε εύφλεκτες ή ευαίσθητες στη θερμότητα επιφάνειες όταν είναι ζεστή.
Η πέτρα πίτσας ΔΕΝ είναι κατάλληλη για μαγείρεμα κατεψυγμένων προϊόντων!

Θυμηθείτε, το ψήσιμο με την χρήση της πέτρας πίτσας σε ένα μπάρμπεκιου μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από το ψήσιμο σε έναν παραδοσιακό φούρνο πίτσας, επομένως μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να βρείτε τη σωστή θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

 

 

Απολαύστε τη σπιτική σας πίτσα !

 
Διαβάστηκε 751 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:55