Η επιλογή του ψαριού δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο στην ψαραγορά ή στο ψαράδικο της γειτονιάς σου ή αν δεν έχεις κάποιο γείτονα ψαρά που να σε φορτώνει με ψάρια όποτε γυρνάει για καλή τύχη τότε θα πρέπει να μάθεις κάποια μικρά μυστικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι!!
- Το μάτι …. δε λέει ποτέ ψέματα!! Πρέπει το μάτι να είναι λαμπερό, υγρό, γεμάτο και διογκωμένο. Αποφεύγουμε ψάρια με θολά, ξηρά, ζαρωμένα ή κοίλα μάτια.
- Τα βράγχια πρέπει να είναι καθαρά με πλούσιο ροδαλό χρώμα και καθαρά όσο περνούν οι μέρες το χρώμα τους γίνεται ποιο γκριζωπό.
- Το σώμα τους πρέπει να είναι σφιχτό και σχεδόν σκληρό. Αν βάλετε το δάχτυλο σας και πιέσετε θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή.
- Τα φρέσκα ψάρια μυρίζουν φρεσκάδα και θάλασσα. Αν μυρίζει ψαρίλα ή αμμωνία τότε να τα αποφύγετε!
- Το δέρμα θα πρέπει να λάμπει, να είναι υγρό όταν το ακουμπάτε και τα λέπια να είναι καλά κολλημένα στο σώμα.
Καλό θα ήταν βέβαια να βρείτε έναν ιχθυοπώλη που εμπιστεύεστε!!