Μια τέλεια ψημένη μπριζόλα εξαρτάται πρωτίστως από τρεις παράγοντες: την ποιότητα του προϊόντος, τον σωστό βαθμό ψησίματος και την τραγανή κρούστα.Το τελευταίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο γιατί αυτή η τραγανή κρούστα δημιουργεί αυτήν την αισθησιακή εμπειρία της μεγάλης απόλαυσης της μπριζόλας. Πίσω από τη διαδικασία searing τους κρέατος βρίσκεται η αντίδραση Maillard, η οποία δημιουργεί νέες ενώσεις αμινοξέων που με τη σειρά τους εξασφαλίζουν μια βαθιά, ευχάριστη γεύση.
Για να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή η αντίδραση Maillard, η θερμοκρασία των 150 βαθμών και πάνω στο κρέας είναι απαραίτητη. Το Blazing Zone από το Outdoorchef είναι ιδανικό για αυτήν την εργασία. Χάρη στην ανοξείδωτη και κεραμική κατασκευή του, σε συνδυασμό με ισχυρούς καυστήρες αερίου, μπορεί να δημιουργήσει θερμοκρασίες 900 βαθμών, που αφήνει υπέροχη τραγανή κρούστα στο κρέας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Για ένα κρέας με ωραία & τραγανή κρούστα απαιτείται αρκετή θερμότητα. Στις σφαιρικές ψησταριές υγραερίου τοποθετούμε τη χοάνη σε σχήμα υφαιστείου για να κάνουμε searing. Το blazing zone που έχει κατασκευαστεί απο την Outdoorchef πρόκειται για μια καινοτομία που θα αλλάξει τελείως την διαδικασία ψησίματος του κρέατος.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.outdoorchef.gr/blog/symvoules/409-blazing-zone-the-hottest-zone-of-temperature#sigProId3499b74f53
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Blazing Zone:
- Ο υπέρυθρος κεραμικός καυστήρας Blazing Zone είναι κατασκευασμένος απο ανοξείδωτο ατσάλι.
- Φτάνει θερμοκρασίες από 900 βαθμούς
- Μπορεί να τοποθετηθεί σε μοντέλα Outdoorchef που διαθέτουν πλαινά ράφια.
- Μπορεί να σκεπαστεί εύκολα με το ειδικό καπάκι του μηχανισμού και να ξανα εκμεταλλευτείτε το πλαινό ράφι.
- Εύκολο στη χρήση
- Δεν απαιτείται αρκετός χρόνος, μόνο 30-40 δευτερόλεπτα αρκούν για αυτό το τραγανό αποτέλεσμα
Κύριος στόχος κατα τη διάρκεια του Reverse Sear Steak, είναι να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν ομοιόμορφο μισοψημένο το εσωτερικό του κρέατος ώστε να είναι ζουμερό και να διατηρήσει τα υγρά του αλλά παράλληλα να δημιουργήσουμε μια υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό του. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί και για να ψηφούν άλλα φαγητά όπως γαριδές με τραγανή κρούστα, ή πανσετάκια με τραγανή κρούστα
Μοντέλα της Outdoorchef που αναβαθμίζονται με το κιτ του Blazing Zone είναι η Arosa 570G Evo Black, Davos 570G, Davos 570G Pro, Dualchef S 425 G, Dualchef 425 G, Dualchef S 325G ενώ μοντέλα με ενσωματωμένο το κτι είναι οι Arosa 570 G Evo Black Plus, Dualchef 425 G BZ .
Tip: οι λιπαρές κοπές κρεάτων λόγω του λίπους που πέφτει στους καυστήρες με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν κάποιες ανεπιθύμιτες αναφλέξεις. Ενώ αντιθέτως, οι άπαχες κοπές κρεάτων τείνουν να είναι πιο κατάλληλες για τη χρήση του Blazing Zone.