Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 10:49

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ BBQ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

lazania me spanaki

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με σπανάκι και βελούδινη αφράτη Μπέσαμελ στο Barbeque, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. 

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

ΥΛΙΚΑ 

  • 200 γρ. φύλλα λαζάνια
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 70 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 25 γρ βούτυρο
  • 30 γρ άσπρο αλεύρι
  • 25 γρ κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγο γαρύφαλλο μπαχαρικό
  • 15 γρ.καρυκεύματα λαχανικών
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Αφού πλύνετε προσεκτικά τα φύλλα από το σπανάκι, ζεματίστε τα για 2 λεπτά σε ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τη σάλτσα μπεσαμέλ, σοτάρουμε το αλεύρι και τα κρεμμύδια σε καυτό βούτυρο, προσθέτετε το γάλα σε μερίδες ενώ ανακατεύουμε ασταμάτητα στο τέλος ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και  σιγοβράζετε ανακατεύοντας έως ότου πήξει η σάλτσα Στο τέλος αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τα γαρίφαλα.
  • Προθερμάνετε τη σχάρα στους 220°C έμμεσα για 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και  καλύπτουμε τον πυθμένα με σάλτσα μπεσαμέλ.
  • Τοποθετήστε τα λαζάνια, καλύψτε με σπανάκι, συνεχίστε με σάλτσα μπεσαμέλ και συνεχίζετε με λαζάνια, σπανάκι, λαζάνια και σάλτσα μπεσαμέλ, τελειώστε με τριμμένη παρμεζάνα.
  •  Ψήστε τα λαζάνια με σπανάκι έμμεσα στους 220°C για περίπου 35 λεπτά.
Διαβάστηκε 1560 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:18
Outdoorchef Ελλάδας

Τελευταία άρθρα από τον/την Outdoorchef Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα