ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ντοματίνια
- Τοποθετήστε την σανίδα κέδρου σε νερό για 40 λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώστε την. Με τη χρήση της σανίδας θα δώσετε ένα υπέροχο καπνιστό άρωμα στο φαγητό σας.
- Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και προθερμάνετε την σανίδα για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Κόψτε όλα τα ντοματίνια στην μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ανάμειξης με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Γυρίστε την σανίδα κέδρου από την ανάποδη πλευρά και τοποθετήστε πάνω της τα ντοματίνια και ψήστε με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς, σε χαμηλή φωτιά - περίπου 180-200 βαθμούς.
- Θα χρειαστεί να μαγειρευτούν 45-60 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις τα ντοματίνια αρχίζουν και “μαραίνονται” είναι σχεδόν έτοιμα.
Για τα σκορδόψωμα
- Κάντε ένα μίγμα βουτύρου με όλα τα υλικά. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με αυτό και ψήστε στην σχάρα (αφού έχουν βγει τα ντοματίνια) σε θερμοκρασία 200-230 βαθμούς.
- Σερβίρουμε πάνω σε κάθε σκορδόψωμο ντοματίνια confit. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκο κομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.
Εξαιρετικό ορεκτικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα σας!
Tip: Αν ψήσουμε περισσότερα ντοματίνια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για να τα συνοδεύσουμε με ένα κυρίως πιάτο σε επόμενο μαγείρεμα.