Skip navigation

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
450 γρ Μαύρη σοκολάτα
225 γρ Βούτυρο
9 τμχ Αυγά
135 γρ Νερό
300 γρ Ζάχαρη
300 γρ Αλεύρι
16 γρ Baking powder
60 γρ Ρούμι ή κονιάκ κρασιών
300 γρ Κεράσια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Λιώστε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί. Ανακατέψτε τα αυγά και το νερό για να γίνουν αφρώδη και σιγά σιγά προσθέστε την ζάχαρη (το μείγμα θα πρέπει να έχει ένα πολύ ανοιχτό χρώμα). Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, την σοκολάτα και τα κεράσια και ανακατέψτε καλά. Λαδώστε το ταψί καλά και αλευρώστε το. Γεμίστε το με το μείγμα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε το σοκολατένιο κείκ σε προθερμασμένο barbecue αερίου στους 200 °C για 30- 40 λεπτά.