Skip navigation

ΒΙΑΝΕΖΙΚΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
8 τμχ Χοιρινά σνίτσελ (περίπου 70 γρ το καθένα)
2 τμχ Αυγά
100 γρ Φρυγανιά
1 τμχ Σκελίδα σκόρδο
5 τμχ Τσίλι
4 Κλωναράκια δενδρολίβανο
30 γρ Ελαιόλαδο
70 γρ Βούτυρο
1 τμχ Λεμόνι
Λίγο αλεύρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πασπαλίστε τα σνίτσελ με αλάτι και πιπέρι. Αλευρώστε τα σνίτσελ, στη συνέχεια περάστε τα από τα χτυπημένα αυγά και ολοκληρώστε με την φρυγανιά.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο, προσθέστε το τσίλι, το σκόρδο και τα κλωναράκια του δενδρολίβανου και ψήστε για 3–4 λεπτά. Τώρα μειώστε την θερμότητα, σπρώξτε τα λαχανικά στο πλάι και προσθέστε φρέσκο βούτυρο. Ψήστε σιγά σιγά το σνίτσελ και από τις δυο μεριές μέχρι να γίνει τραγανό. Βεβαιωθείτε πως το φρέσκο βούτυρο δεν θα ζεσταθεί πολύ γιατί καίγεται εύκολα και μαυρίζει. Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι αντί για βούτυρο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αντί για χοιρινό κρέας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο.