ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλείψτε το εξωτερικό του κοτόπουλου με ελαιόλαδο και την τρύπα με αλάτι και πιπέρι. Ανοίξτε το κουτάκι της μπύρας και χύστε τη μισή σε ένα ποτήρι. Βάλτε μέσα στο κουτί μπύρας σκελίδες σκόρδου, δενδρολίβανο και δυόσμο. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί. Απλώστε το μείγμα της μαρινάδας στο κοτόπουλο με τα χέρια σας και τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από το κουτί της μπύρας – βεβαιωθείτε ότι έχει κάτσει καλά στο κουτί.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βάλτε το ταψί αρωμάτων μέσα στην χοάνη και βάλτε το κοτόπουλο με το κουτί μπύρας μέσα στο ταχί. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 70 λεπτά στους 180 °C.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Να είστε προσεκτικοί, επειδή το λίπος από το κοτόπουλο και τα ζουμιά από την μπύρα που στάζουν στο ταψί, μπορεί να είναι πολύ ζεστά.