ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πασπαλίζετε το εσωτερικό της πέστροφας με αλάτι και πιπέρι, γεμίζετε με διάφορα βότανα και χύνετε το χυμό από λάιμ. Κόψτε με ένα μαχαίρι 3 λορίδες με πάχος 5 mm και από τις δυο πλευρές. Γεμίστε το αρωματικό ταψί με βότανα.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Αφαιρέστε την σχάρα, τοποθετήστε το αρωματικό ταψί μέσα στη χοάνη, και ξανα βάλτε τη σχάρα από πάνω. Προθερμάνετε την ψησταριά για τουλάχιστον 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό σε μέτρια θερμότητα. Μειώστε την θερμότητα, τοποθετήστε την πέστροφα στο κέντρο της καυτής σχάρας και μαγειρέψτε για 12 με 15 λεπτά στους 200 °C.