Skip navigation

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
1 Πακέτο ζύμη ζαχαροπλαστικής (στρόγγυλη)
1 κ Δαμάσκηνα
15 γρ Αλεσμένα φουντούκια
Υλικά για την επικάλυψη
250 γρ Κρέμα
3 τμχ Αυγά
60 γρ Ζάχαρη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλύντε τα δαμάσκηνα, βγάλτε τα κουκούτσια και κόψτε τα στο 1 τέταρτο. Αλευρίστε ελαφρά το κάτω μέρος της ζύμης και τοποθετήστε την στην διατριτή πλάκα και τρυπήστε την μερικές φορές στο πάνω μέρος. Πασπαλίστε την ζύμη με τα αλεσμένα φουντούκια ώστε να είναι ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη σε κυκλικό σχήμα, αρχίζοντας από έξω. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την επικάλυψη με ένα μίξερ και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πάνω στα φρούτα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε το ταψί στη μέση της ψησταριάς. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 220 °C. Βγάλτε το έξω, αφήστε το να κρυώσει, αφαιρέστε το ταψί και σερβίρετε.