Skip navigation

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ Σολομός Σκωτίας 
 
Υλικά για την κρούστα
20 γρ Σιρόπι σφενδάμου
20 γρ Σησαμέλαιο
20 γρ Μουστάρδα
12 γρ Μίγμα μπαχαρικών για ψάρια
4 γρ Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1   Άνηθο ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλένετε το σολομό και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Για τη μαρινάδα αναμίξτε καλά όλα τα συστατικά. Αλείψτε τη μαρινάδα στο σολομό και αφήστε τον στο ψυγείο για 4 ώρες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω, για 6 έως 9 λεπτά σε έμμεση θερμότητα.