Skip navigation

ΜΠΡΙΖΟΛΑ NEW YORK ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ WHISKEY

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4 τμχ Μπριζόλες Μοσχαρίσιες
300 ml Νερό
150 ml Whiskey (bourbon)
115 ml Σάλτσα σόγιας
20 ml Χυμός λεμονιού
150 gr Καφέ ζάχαρη
80 ml Σάλτσα Worcester
20 ml Σάλτσα Chilli
80 gr Μαύρο πιπέρι, χοντροκομμένο
4 τμχ Σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες
4 τμχ Ρίζες τζίντσερ, λεπτές φέτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τοποθετήστε τις λεπτές φέτες σκόρδου και τζίντζερ στο κάτω μέρος του δοχείου μαριναρίσματος. Ανακατέψτε καλά το νερό, το ουίσκι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα Worcester και επιπλέον το πιπέρι και τη μαύρη ζάχαρη. Ρίξτε το μείγμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά που είναι στο δοχείο μαριναρίσματος. Στη συνέχεια τοποθετείστε τις μπριζόλες έτσι ώστε να καλύπτονται απλά με τη μαρινάδα. Αν όχι, συμπληρώστε με λίγο νερό και κλείστε το δοχείο καλά. Προσπαθήστε να μετακινηθεί η μαρινάδα σε όλες τις μπριζόλες. Αφήστε το δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Αφαιρέστε το κρέας έξω από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν από το ψήσιμο στη σχάρα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προθερμάνετε τη ψησταριά για 5 λεπτά στο μεσαίο επίπεδο με κλειστό το καπάκι. Ψήστε τις μπριζόλες στην σχάρα με άμεση θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές στην υψηλότερη ένταση. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στο ελάχιστο και τοποθετείστε το κρέας στην άκρη, συνεχίστε να ψήνετε με το καπάκι κλειστό μέχρι να φτάσει το κρέας στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία 51 ° C. Αφαιρέστε από την ψησταριά, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 4 έως 5 λεπτά και σερβίρετε.