Skip navigation

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΓΙΑΧΝΙ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4 τμχ Φιλέτα μπακαλιάρου 250γρ το καθένα
16 τμχ Καπνιστό μπέικον
80 γρ Ελαιόλαδο
6 τμχ Σκελίδες σκόρδο
4 τμχ Μελιτζάνες
2 τμχ Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 τμχ Κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλύντε τον μπακαλιάρο και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώστε λίγο και τυλίξτε τον με το μπέικον. Σταθεροποιήστε το μπέικον χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα στη σχάρα στους 220 °C για 20 με 30 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Αφήστε τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε τις και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε το τηγάνι στη σχάρα και προθερμάνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίζετε ελαφρώς το σκόρδο και τοποθετείτε τις μελιτζάνες στην άκρη του τηγανιού, ρίξτε λίγο αλάτι. Τηγανίστε το φιλέτο μπακαλιάρου σε ένα τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 5 λεπτά. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες στο κέντρο της πλάκας και από πάνω βάλτε τον μπακαλιάρο και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι θυμαριού.