Skip navigation

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
800 γρ Στήθος γαλοπούλας
20 γρ Τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά τσίλι
100 γρ Χυμός πορτοκαλιού
20 γρ Σάλτσα σόγιας
20 γρ Μέλι
10 γρ Ζάχαρη
Αλάτι/Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα. Τοποθετήστε το στήθος γαλοπούλας στην μαρινάδα και αφήστε το στο ψυγείο για μια μέρα. Βγάλτε το στήθος γαλοπούλας από το ψυγείο μια ώρα πριν το ψήσιμο και σκουπίστε προσεκτικά τη μαρινάδα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε το δοχείο καπνίσματος στην ψησταριά και ανάψτε τη θερμοκρασία στο μέγιστο μέχρι να αρχίζει να καπνίζει. Μειώστε την θερμοκρασία. Ψήστε το στήθος γαλοπούλας σε προθερμασμένη ψησταριά στους 180 °C μέχρι η θερμοκρασία του στήθους να είναι 70 °C. Αφαιρέστε το από την ψησταριά και αφήστε το για λίγο πριν το κόψετε.