Skip navigation

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
1   Μπριζόλα περίπου 600γρ
2 τμχ Κολοκυθάκια
1 τμχ Μελιτζάνα
1 τμχ Κόκκινη πιπεριά
1 τμχ Κίτρινη πιπεριά
1 τμχ Πράσινη πιπεριά
1   Κλωνάρι δενδρολίβανο
    Αλάτι
    Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τις άκρες από την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι και στη συνέχεια κόψτε το σε φέτες πάχους 5 mm. Καθαρίστε τις πιπεριές από τους σπόρους και κόψτε σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μπόλ και ρίξτε ελαιόλαδο.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τσιγαρίστε την μπριζόλα και στις δύο μεριές σε ένα τηγάνι και ρίξτε πιπέρι. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 55 °C και βάλτε τη βελόνα του θερμόμετρου μέσα στο κρέας για να μετρήσετε την θερμοκρασία. Γυρίστε την φλόγα προς τα κάτω στην χαμηλότερη ρύθμιση. Απλώστε τα λαχανικά γύρω από το ταψί. Όταν η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 55 °C, βγάλτε την μπριζόλα στην πλάκα δίπλα στην ψησταριά και ψήστε τα λαχανικά για 5-10 λεπτά. Ψήστε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν al dente και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αναθερμάνετε την μπριζόλα πριν το σερβίρισμα και προσθέστε τα ψητά λαχανικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Σερβίρετε με λίγο βούτυρο πάνω.