Skip navigation

PAELLA

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
5 κ.σ Ελαιόλαδο
4 τμχ Κοτόπουλο
2 τμχ Ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 τμχ Σκελίδες σκόρδο
200 γρ Ρύζι
200 γρ Κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κιλ Μύδια
100 γρ Λευκό κρασί
6 τμχ Τομάτες
2 τμχ Κόκκινες πιπεριές
8 τμχ Γαρίδες
1 τμχ Λεμόνι
    Αλάτι
    Τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τις τομάτες. Μαγειρέψτε τις πιπεριές σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, ανανεώστε με κρύο νερό, αφαιρέστε τη φλούδα, τις άκρες και τα σπόρια τους και ψιλοκόψτε σε λωρίδες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίστε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε όλες τις μεριές. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την τομάτα και τηγανίστε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέστε το ρύζι, το σαφράν και την κόκκινη καυτερή πιπεριά, σιγοβράζετε για λίγο, σβήνετε με το ζωμό λαχανικών, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε τα μύδια με το ρύζι, σβήστε με λευκό κρασί, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Ανακατέψτε τις τομάτες και τις πιπεριές, προσθέστε και τις γαρίδες στο ρύζι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Γαρνίρετε την παέγια με τις φέτες λεμονιού.