ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τις φέτες ή τα κομμάτια του ψωμιού σε μικρούς κύβους. Πλένετε το μαρούλι, κόψτε το και τοποθετήστε το στην πλάκα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σαλάτας μαζί.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λιώστε το βούτυρο σε προθερμασμένο τηγάνι. Προσθέστε τα κρουτόνς και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα κρουτόνς. Προσθέστε τα κομμάτια από τα αχλάδια και τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 3 με 4 λεπτά. Επιστρέψτε τα κρουτόν στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα. Αφαιρέστε τα από την ψησταριά, σκορπίστε τα πάνω στο μαρούλι και ρίξτε την σάλτσα.