ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα στη μέση, στη συνέχεια αφαιρέστε τον πυρήνα τους.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε το αρωματικό ταψί στη σχάρα και προθερμάνετε με άμεση θερμότητα. Ρίξτε τη ζάχαρη στο ταψί και αφήστε να καραμελώσει στους 220 °C, μέχρι η ζάχαρη να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφαιρέστε το αρωματικό ταψί από την ψησταριά και γυρίστε την χοάνη (έμμεση θερμότητα). Τοποθετήστε την σχάρα από πάνω. Τοποθετήστε τα μήλα σε στρογγυλό σχήμα στο ταψί με τη ζάχαρη. Ανοίξτε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 2 mm και τρυπήστε την επιφάνεια με ένα πιρούνι κάποιες φορές. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στα μήλα, και κόψτε το εσωτερικό της ζύμης πολύ προσεκτικά, ώστε να μείνει μόνο η εξωτερική της μεριά. Ψήστε την τάρτα στην υψηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώστε την φωτιά και συνεχίστε το ψήσιμο στους 220 °C για 15–20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.