Skip navigation

ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
30 γρ Λάδι
100 γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
15 γρ Σκόρδο ψιλοκομμένο
70 γρ Πουρέ τομάτα
600 γρ Ζωμό λαχανικών
100 γρ Λευκό κρασί
300 γρ Κουσκούς
150 γρ Ντοματίνια κομμένα σε κύβους
50 γρ Πράσινες ελιές
6 γρ Βασιλικός, ψιλοκομμένος
6 γρ Θυμάρι, ψιλοκομμένο
    Αλάτι & Τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόψτε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και το λευκό μέρος και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο set μαγειρέματος 2 τεμαχίων- μισοφέγγαρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρέ τομάτας και αφήστε το να σιγοβράζει. Ρίξτε το λευκό κρασί και το ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει 3-5 λεπτά. Προσθέστε το κουσκούς και αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 6-8 λεπτά στους 180 °C. Τέλος, προσθέστε τις τομάτες, τις ελιές, τον βασιλικό, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε.