Skip navigation

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CONFIT

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
Για τα Ντοματίνια
150 gr Ντοματίνια "βελανίδι"
40 gr Κρεμμύδι κόκκινο
1 κσ Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
0.5 κσ Αλάτι
40 ml Ελαιόλαδο
Για τα Σκορδόψωμα
10 φέτες Ψωμί μπαγκέτα
3 σκελιδ. Σκόρδο λιωμένο
150 gr Βούτυρο μαλακό
1 κσ Μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ντοματίνια

  • Τοποθετήστε την σανίδα κέδρου σε νερό για 40 λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώστε την. Με τη χρήση της σανίδας θα δώσετε ένα υπέροχο καπνιστό άρωμα στο φαγητό σας.
  • Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και προθερμάνετε την σανίδα για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Κόψτε όλα τα ντοματίνια στην μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ανάμειξης με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Γυρίστε την σανίδα κέδρου από την ανάποδη πλευρά και τοποθετήστε πάνω της τα ντοματίνια και ψήστε με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς, σε χαμηλή φωτιά - περίπου 180-200 βαθμούς.
  • Θα χρειαστεί να μαγειρευτούν 45-60 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις τα ντοματίνια αρχίζουν και “μαραίνονται” είναι σχεδόν έτοιμα.

Για τα σκορδόψωμα

  • Κάντε ένα μίγμα βουτύρου με όλα τα υλικά. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με αυτό και ψήστε στην σχάρα (αφού έχουν βγει τα ντοματίνια) σε θερμοκρασία 200-230 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε πάνω σε κάθε σκορδόψωμο ντοματίνια confit. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκο κομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.

Εξαιρετικό ορεκτικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα σας!

Tip: Αν ψήσουμε περισσότερα ντοματίνια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για να τα συνοδεύσουμε με ένα κυρίως πιάτο σε επόμενο μαγείρεμα.