Skip navigation

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
1 Πακέτο ζύμη
200 γρ Φέτες μπέικον
5 γρ Νερό
800 γρ Πράσο
150 γρ Ζωμό λαχανικών
Υλικά για την επικάλυψη
250 γρ Κρέμα
3 τμχ Αυγά
6 γρ Αλάτι
3 γρ Σκόνη κάρυ
30 γρ Φρυγανιά
150 γρ Τριμμένο τυρί, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε το πράσο σε μικρά δαχτυλίδια και ζεματίστε το για λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη και τοποθετήστε την πάνω στο ταψί και κάντε μερικές τρύπες με το πιρούνι στο πάνω μέρος. Πασπαλίστε τη ζύμη με λίγη τριμμένη φρυγανιά και ρίξτε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την επικάλυψη στο μίξερ.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ατμίστε τα κομμάτια του μπέικον στο τηγάνι με λίγο νερό για 5 λεπτά στους 180 °C. Προσθέστε το πράσο και συνεχίστε το μαγείρεμα, στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Αναμείξτε το πράσο, το μπέικον και το μείγμα για την επικάλυψη και ρίξτε το μέσα στο ταψί. Γυρίστε τη χοάνη (έμμεση θερμότητα), βάλτε την σχάρα και τοποθετήστε το ταψί στη μέση. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 30 λεπτά στους 250 °C. Βγάλτε το έξω, αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε.